Thursday, December 20, 2012

Zhea dah masuk sekolah 5 years old


Salam semua, dah lama tak cerita pasal anak2 kan.
Ok la bab Zhea, minggu lepas dia dah start semester baru kat tadika yang sama masa dia 4 taun tu.
Kiranya skolah depa ni start awai sebulan dari skolah lain yang start sem baru bulan 1 kan. Katanya orientasi..ok la layan kan ja la.

Ni gambar passport Zhea, cikgu mintak.Kalut2 takdan nk bawak dia pi kedai gambaq amik gambaq elok2.Jadinya kelebek2 FB cari gambaq dia yang agak2 elok, bawak pi kedai suh print and crop size gambar passport.Ok comei la pulak..seminggu mama dia ni dok ulang tengok :P

Walaupun dah sekolah kt situ dekat setaun, masa 1st and 2nd day dia buat kelaku tak mau pi skolah jugak.Tapi tetap pujuk2 dia, dah besar 5 taun kena la pi skolah jugak..so far dah ok pun.Lepas ambik ja dari skolah, mesti tanya esok school lagi ka dak.

Zhea kat skolah dia memang pendiam, heran sungguh.Tapi kalu kat umah..cakap banyak tak brenti2..kadang2 ikutkan rasa penat menjawab soklan dia.

Klu tengok katun OSO kan, contohnya, tanya, napa OSO pkai baju ni, napa kaki dia gemok, napa itu napa ini..kadang mencabar kesabaran nk jawab.Tapi kena layankan ja kan, sebab otak dia tengah berpikir..satu perkembangan yang bagus sebenarnya.Cuma mama dia ni kadang penyegan.Haih tak baik betui..patutnya kena la rajin2 kan.


No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...