Friday, November 30, 2012

adeeb admitted due to high fever and HFMD

kemarin baru admitted.demam dah byk ari..igtkan demam biasa..skali naik abis blister kt tgn..siku..tapak kaki..dlm mulut penoh!!!

sedih bila dia lapaq..nk makan tp sakit mulut..keryau ja...mama pening kepala lah jgk..dok huwa huwaaa...cpt lega anakku yg hensem ;-)

Published with Blogger-droid v2.0.8

Friday, November 23, 2012

macam2

lepas kurang 2 3 bab...mai lagi 1 2 bab..haduihh....sangkancil yg comel..nak masuk spa lg..nyampah

Monday, November 19, 2012

Saturday, November 17, 2012

3 down 1 to go

haha lega bila 3 dah lena..dan perebah badan sat...zhea?besa la dia kebai mana mau lena siang

Published with Blogger-droid v2.0.8

zara & nufail in da house!!

arini saya kena jd babysitter kepada 4 org budaks...5m..2y..3y..4y..bleh feeling nnti branak 4 rasa gini :-P

mama n ayah zara kja arini.bbysitter dia plak ada kenduri kena jadi mentara plok.so..ai sebagai mak ngah mithali boleh jaga :-) sgt mithali kan..

seawai 6am depa mai..sampai bg depa rileks tgk tv sambil saya lipat kain yg selambak.pastu zhea adeeb bangun bg mandi sesama nufail..saya masak..zara lena...zara bgun bg mandi..bg budak3 ni bekpes..saya masak versi laju...ikan goreng..sambai teloq..sayoq sawi..siap bg budak3 mkn lunch plk..zara lena lg..saya mandi..sidai kain...ni nufail lena..lega sat....

Published with Blogger-droid v2.0.8

Friday, November 16, 2012

masak ari cuti depavali

bangun pagi..kluarkan tepawe sayoq tgk apa ada n plan nk masak apa...pastu p market dgn anak2 sb ayah depa krja.balik trus masak.jadila menu mcm dlm gmbr..ikan temenung bakaq..rendang ayam..sayur kobis..sambal belacan ( tak dak dlm gmbr)..
sambal belacan tu p buh belacan..skitt ja pun..tp dok acum acum bersin terok...maklum la lama x pekena belacan :-P

Published with Blogger-droid v2.0.8

Sunday, November 4, 2012

baguih adeeb

Adeeb dah brenti puting.dia berenti sendiri bukan kami paksa.aritu ada try stopkan puting dia.letak kopi..tahan beberapa ari...pastu sampai demam..rindu puting..tidoq peluk kotak puting..kesian..time dia rayu2 mintak puting..bg la balik...tk sampai hati..kira dia sambung balik isap..tup tup 2 3 ari ni saya perasab dia x mintak dah..kakmidah ckp dia sendiri x mau ckp puting tu busuk.kakmidah ckp dia x buh apa2 nak bg dia x mau.maybe dia rasa x sedap dah kot.lgpun puting tu dah berlubang terok sangat dah.baguih adeeb baru la hensem x isap puting :-)

Published with Blogger-droid v2.0.8

2/2 weekend

Haha tajuk entah apa2.sb dh tak tau nk buh tajuk apa.

Ok entry ni pasal cerita ari ahad.
Bangub awai sikit pagi ni.asben pi market beli ikan2 sb dia balik dr keja malam.trus singgah market beli ikan.best ukan fresh manehh ja.siang ikan.terus siap2 bahan nak masak.anak2 still tidoq lg.settled masak..anak2 bangun.bagi mandi depa sekali.depa kecik lg so mmg bg ja mandi sama2.dh tu depa siap wangi2 jamu nasik..ok perut depa dh kenyang.bukak channel 613.zass layan.saya bleh pi mandi...pastu teman depa tgk tv sambil lipat kain yg selambak tu.petang kui 2 adeeb lena.join sekali.
Fuh best..dgn cuaca ujan sejup ja.dapat sejam.ok cukup la.depa mangkiy tidoq bagi mandi n suap nasik.skrg tgh relaks2 layan masterchef.anak2 layan dvd chipmunk lam bilik.

Esok kerja...huwarghh....

Published with Blogger-droid v2.0.8

Saturday, November 3, 2012

1/2 weekend

Kira 1/2 la sb baru activity sabtu.
Malas nk type.ni semua import gambaq dr instagram.best la instagram..skrg suka lepak situ dr fb ka tweeter.

Published with Blogger-droid v2.0.8

Friday, November 2, 2012

Jumaat Petang

Yeay, Jumaat dah...esok lusa cuti leganya.
Asalnya esok nak balik kampung jugak sat, tapi tak jadi pulak
Takpa tak balik lagipun baru sangat balik masa raya haji aritu.
Lagipun belambak keja umah dok tunggu nak settle.

Mau Basuh Kain
Lipat Kain
Mop Lantai
Unpack baju balik kampung aritu
Kemas umah yang maha bersepah, sengan sawang bergayut2 kat ceiling tu
Buat Biskut Arab, ada order lagi alhamdulillah :)

Yang paling best dapat spend masa fully 48 jam dengan anak2 la, somi tak dilupa la.Harap2 la tak kena OT best lah sikit weekend :)


Adeeb tadi kena marah sebab dalam keta dok merengek nak mai dok kat seat driver nak pegang stereng.selalu ok ja kena berkas gini.Dia dah tak dok car seat dah.tak celuih :)

Zhea pulak, dah cerdik banyak.Pandai mengalah dengan adik.Dah boleh suruh keja umah sikit2.Contoh lepas makan angkat pinggan ke sinki.Kadang tak dan abis makan pun dia main angkat jugak :P

Makanan ruji, rasa dah byk bulan tk buat.dok tringin2 last buat jugak sebab esok nak bawak mai opis ada potluch sempena raya haji and besday november

ni hat bok mai opis pagi tadi.settle!!

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...