Monday, October 29, 2012

balik kampong raya haji 2012

Salam semua.
Baru ja sampai dari kampong pagi tadi.asal nak balik semalam cancel sb check kt fb pakat tulis jammed sakan.jadinya km plan nak balik penang senin pagi sesudah subuh..ya lah sangat.kui 8 pagi bru gerak.sampai penang kui 10.nasib traffic smooth ja.

Tapi masa nak balik kampong..mak aih..dari penang kui 4pm sampei kampong 10pm okay..berakaq dalam keta jammed sakan!!

Crita pasal raya haji besa ja.
Raya 1st km buat kenduri korban + kenduri akikah baby zara.best jgk.meriah.meriah dgn sanak sedara yg mai menulong.best sb sambil buat kja sambil nyembang sambil bergelak
Serius saya suka family blah mertua saya.semua baik2 kiranya.menu aritu simple ja.banyak berasaskan daging lah.Sup tulang gearbox + daging goreng asam buh kentang + daging n perut panjang bakar + ayaq asam kerisik + ikan temenung goreng + ulam. Ditambah lagi dengan ketupat palas + rendang ayam + gulai daging pekat + bihun goreng + paling mabeles ketupat pulut itam.
Nyam nyam nyam..saya makan ketupat byk gila!! Pastu asik ngantok ja.byk makan pulut.legaa smua lauk kenduri abis.gambar tadak..xdan nk pegang hp or camera utk amik gambaq.

Anak2 lah paling happy.kebetulan ada paip depan umah mil pecah...depa asik berkubang dalam ayaq paip pecah tu saja :O

Raya tu x dak p mana sangat la.pi umah mak menakan pak menakan terdekat saja.sebab km sefamilu sakit perut masa raya ke 2 tu.maklumlah makan daging kaw kaw.asik ulang toilet saja.dengan zhea sekali join the club cirit birit tu.

Apa2 pun best la balik kampong raya haji taun ni.walau x amik extra cuti rasa ok ja
Sempat lg kemarin lena siang secara berjamaah.km kalu balik kampong siang adeeb akan tidoq ndoi..so lama la skit masa dia tidoq.kira mak pak mmg bleh tumpang tidoq siang sekali la.heaven tau bg mak yg beranak 2 ni kalu boleh lena siang.pekara yg sangat jarang2 berlaku.selalu asik x dan ja.

Ok lah itu aja.sambung lg nanti bila roh rajin update blog meresap ;-) bye bye

Published with Blogger-droid v2.0.8

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...