Monday, October 8, 2012

Alhamdulilllah...tuhan uji mahkluk yang dia sayang

Jumaat lepas, pagi2 dapat sms dr asben saya. dia attached satu gambaq.Rupanya surat dari nurse in house clinic kilang dia.Bagi reading bp dia. 156/96 okay!! dia cakap dia rasa tak sehat sangat2 ni...saya called dia, cakap ok petang ni kita pi spital.

Lunch time macam biasa, ambik Zhea, lepas antar Zhea kat rumah KakMidah, saya terus balik opis.Dengan niat nak siap kan keja sikit, set OOO (out of office), ambik laptop nak balik umah ambik asben bawak dia pi Hospital Pantai.

Sekali...........kat traffic light..otw nak pi opis..keta mati...clucth tekan tak boleh...rupanya clucth cable putus...clucth abis...hoh...cemuih..terus pasang harzard light...kunci keta..mai dok tepi jalan...called my SIL suh mai ambik..nasib depa dekat2 ni saja..kalu dak??menapak cari pomen.



Depa ambik saya, bawak mai opis ambik laptop..Terus balik umah, bawak asben pi spital..Sampai spital..register....tunggu turn nk jmp Doc Beh...sb physician on call time tu dia saja...punya ramai tunggu..saya tengok asben lain macam saja..ketaq2..nampak muka merah..trus panggil nurse..suh check temperature..tngk2 40.2degree...terus depa tolak pi emergency department...drip ayaq..bagi makan PCM..check punya check...huih..depa tak bleh terima..buat surat refer GH Penang..sbnya ada "case lain" pulak...terus bayaq..sb kira outpatient..hadoi..dah la masuk thru emergency..so bayaq pun lebih la sikit..takpa2 janji dia ok dah la...

Dah settle bil..yg asben ni..mcm ok sikit..sebab tadi dah drip ayaq..makan pcm kan..pikiaq la km laki bini..nak p GH ka dak...dia tu tau sangat..mmg berat sikit..entah la..GH jauh..lgpun parking punya hazab..ward dia pun..huih..bukan la nk hina ka apa..entah paham2 la...km buat decision..balik umah dulu..rest tengok..klu nampak lagi teruk..baru pi GH...

So, 2 ari cuti..memang bagi dia btoi2 rest..saya jadi misi tercenta la kat dia..bagi ubat ikut time...masak memang buh garam sikit yg amat...masak benda2 yg healthy ja..bg makan buat byk2..monitor temperature dengan bloog pressure dia setiap 4 jam..so masa ari ahad nampak makin ok..legha...alhamdulillah...harap2 ok la pasni..memang kena jaga makan btoi2 la pakcik ni...

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...