Monday, September 10, 2012

Update Gambaq Dapoq umah,

Buat tatapan Cik Hazura, yang bakal merenovate dapoq umahnya menggunakan contractor yang sama dengan dapoq umah saya :)

NI keadaan latest lepas dekat 3 taun duduk Saujana Damai.Takdak apa2 reno yang baru dah pun so far.

Hub Rubine beli dekat BHB
Table Top Material is concrete, pakai tiles 2 inci, so far dok ketok tulang lembu, kadang malas tumbok cabai atas tu pun tak la relai lagi..kadang naik kerabat berdiri atas dia masuk bleh menampung berat 60-an kilogram ni lagi :)

Drawer aka apa org panggil merga ni, ok la sebab bleh susuh2 pinggan, periuk yang guna hari2.
Beli dekat kedai Accessory Dapoq kat D Piazza, rasa nya satu ni dalam rm1++ ja


Haa..lagi satu pun beli kat area D Piazza, rasa rm2++ bleh letak kicap2, garam2 so takyah nak bg semak atas table top.

Yang ni pun beli kedai sama macam kat atas, RM12 saja rasa.Senang nak letak segala mak neka camca2 garpu semua

Sinki, Rubine jugak, beli kat kedai deret Anakku Relau.Dalam 4 5 ratus..tu paling murah ok,sesuai la sinki besaq ni sb dapoq pun kemetot.

Rak ni beli kat area D Piazza jugak.rasa rm3++ ka tak sampai ntah

Ni ha..cabinet atas buat teruih sampai ke ceiling..senang nak simpan barang2 hat jarang guna..kira cabinet dapoq merangkap store jugak la

Hood Rinnai, beli dekat LSS Batu Maung, rasanya RM6++


Wokey??

1 comment:

ms z said...

ok..sangat hokay..seb baik ada tempat rujukan..tq2..ahaha..

tap sinki tu sama mcam yang aku pikiaq nak beli weh...ahaha..lawak la pulak...rumah besaq buah apple ja kan..kena cari hat kecik2 ja la..

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...