Thursday, September 20, 2012

Gambar2 time cuti raya nan seminggu di kampong halaman tercinta

Ambik, tajuk mesti panjang sebab kes malas nak explain panjang lebar kat gambaq.
Alhamdulillah, raya kali ni seronok lah jugak.Tapi rasa taun lepas lagi happening, happening dengan gambar..taun ni kureng sikit.Taktau pasai apa.Maybe taun lepas tengah keciwi dengan dslr baru.Taun ni rileks2 sudah :P


 Gambar sehari sebelum raya kot.mangkit2 pagi dah nak main bunga api.Siang2 pun budak2 ni kalut nak main bunga api.Layan kan ja la.Sebab raya kan setaun sekali.Jadinya setaun sekali baru boleh main bunga api.

 Adeeb si rambut sergum.Seketoi macam rambut saya zaman kecik2, tebai dan sergum.Sapa orang utara tau kot sergum tu apa.

 Ni gambar pagi raya, Adeeb mood baik.Bangun mandi pagi, siap2 terus kulum kuih raya.Memang sakan dia makan kuih raya, ketupat segala mak nenek.

 Lokasi nak ambik gambar raya sefamily, belah mertua saya.Gambar belah saya..takdak pun..sebab mak saya kalut ajak anak2 menantu dia keluaq beraya :P tapi best tau!!

 Raya 2012
Satg ada orang dok kata dalam ati, awat la muka Zhea monyok kemain.Ya dia memang moody pagi tu.Keryau2 time orang kejut awai pagi ajak mandi, mengantok katanya.Ya la, dah malam lena sayup kalut main, pagi2 mengantok la.

 Ni family SIL saya, dengan baby baru depa, Nur Delisha Izz Zara tak lupa jugak abang dia Muhammad Danial Nufail.

 ni family my BIL saya, semua anak2 sedara dah besaq2 dah.Seronok raya semua adik bradik balik

 ehem3 ni family kecik kami, dengan MIL & FIL

 zhea..zhea..mood tak baik lagi kira nya dalam sessi pengambaran pagi tu.Yang Adeeb pulak..tak boleh nak dukung..kira nak terjun lari keluar pi tengok ayam saja..geram la..

 Makan2

 menu pagi raya kami, ketupat palas,gulai daging,Laksa my MIL all time favourite dan..SOTO..hahaha saya la buat...siok sebab semua orang puji kata sedap tahu!! myMIL siap cakap, next raya dia nak beli periuk besaq senang nak buat kuah.Lagi satu..siap pakat request buat soto lagi sekali raya ke 4 ka raya ke 5 ntah.sedap sangat la tu :P :P




 Ni raya ke berapa entah..nak jalan2 mana tak ingat dah..











yang gambaq pakai2 baju biru tu kami ke Langkawi.Bukan holiday shopping2 apa sangat pun.Tapi raya memang wajib pi sana.

OKlah..tu ja kot..gambaq untuk raya taun 2012..Semoga umur panjang boleh sambut raya 2013 kot lagi meriah..amin.

Zhea 4 years old

Salam semua,

9 August baru ni genaplah umur zhea 4 tahun.
Takdak celebrate besar2 pun, kan bulan posa.
Jadinya beli kek dengan ayam kfc saja. Dia yang pilih sendiri nak cake Angry Bird ni, asal nak bird yang kaler Hijau, tapi takdak pulak Merah ja ada.Cun jugak, sebab merah peberet kaler mama dia :)




Semoga menjadi anak yang solehah, bijak pandai.Amin.
Mama, Ayah & Adik sayang Kakak


Wednesday, September 19, 2012

Allahumma, aku berlindung padaMu dari rasa sedih dan gelisah, dan aku berlindung padaMu dari kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung padaMu dari sikap pengecut dan bakhil, dan aku berlindung padaMu dari cengkaman hutang dan penindasan orang.Amin

Monday, September 10, 2012

Update Gambaq Dapoq umah,

Buat tatapan Cik Hazura, yang bakal merenovate dapoq umahnya menggunakan contractor yang sama dengan dapoq umah saya :)

NI keadaan latest lepas dekat 3 taun duduk Saujana Damai.Takdak apa2 reno yang baru dah pun so far.

Hub Rubine beli dekat BHB
Table Top Material is concrete, pakai tiles 2 inci, so far dok ketok tulang lembu, kadang malas tumbok cabai atas tu pun tak la relai lagi..kadang naik kerabat berdiri atas dia masuk bleh menampung berat 60-an kilogram ni lagi :)

Drawer aka apa org panggil merga ni, ok la sebab bleh susuh2 pinggan, periuk yang guna hari2.
Beli dekat kedai Accessory Dapoq kat D Piazza, rasa nya satu ni dalam rm1++ ja


Haa..lagi satu pun beli kat area D Piazza, rasa rm2++ bleh letak kicap2, garam2 so takyah nak bg semak atas table top.

Yang ni pun beli kedai sama macam kat atas, RM12 saja rasa.Senang nak letak segala mak neka camca2 garpu semua

Sinki, Rubine jugak, beli kat kedai deret Anakku Relau.Dalam 4 5 ratus..tu paling murah ok,sesuai la sinki besaq ni sb dapoq pun kemetot.

Rak ni beli kat area D Piazza jugak.rasa rm3++ ka tak sampai ntah

Ni ha..cabinet atas buat teruih sampai ke ceiling..senang nak simpan barang2 hat jarang guna..kira cabinet dapoq merangkap store jugak la

Hood Rinnai, beli dekat LSS Batu Maung, rasanya RM6++


Wokey??

Wednesday, September 5, 2012

adeeb oh adeeb

Jari terkepit pintu bilik..penyet...pucat..trus bwk mai emergency spital pantai..xray nasib lah x patah..misi suh admit sb kna bayaq byk klu outpatient..klu admit x kna kuar duit..tp toksah la...mak dia ni cuti tahunan ciput..nk work from spital..hoh wifi selow..lgpun dah x patah apa...mintak blk ja lah..

Published with Blogger-droid v2.0.8

Tuesday, September 4, 2012

cerita pasal raya??

Nanti lah dulu..mood belum mari...yg pasti raya mesti lah syok...tp meluat sb saya gemok!!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...