Thursday, July 26, 2012

Ramadhan Hari ke 5

Salam semua,
Jangan la terlioq tak sedap tara mana pun ikan pari ni.
Saja pecah rekod, malas masak nak beli ja kemarin.Bukan apa teringin nak makan kuih2 macam2, nak minum air yang sedap sikit selain ayaq Oren Sunquich & ayaq Sirap Ros F&N.
Jadinya saya ke Pasar Ramadhan Bayan Baru, keluaq opis awai kui 4.15 makanya jalan belum jem lagi parking pun still ada dekat2, tak payah jalan jauh2.

Mula jalan2 aim nak beli lauk dulu, singgah kat DiKashmiry, beli daging masak hitam 2 ketoi rm4. Berbaloi harga tak la mahai melampau, sedap pun sedap.Tapi lauk kat dia memang sedap la so far.Sapa2 belah dok Penang saheh tau kot.Siap sempat simpan untuk makan sahur lagi.








Jalan lagi...yang ni menggeramkan..macam marah betoi dekat diri sendiri..cemana la bleh terbeli IKAN PARI BAKAQ HANGIT nih...mula2 sampai kat kedai ikan bakar ni..tnya ikan cencaru sumbat yg bakar tu berapa..dia cakap rm7..dalam hati mahainya..terus tangan ni..ambik penyepit..pi pilih ikan pari ni..ingatkan murah la dari ikan cencaru..mak aih..sekali akak tu kata RM10 dik...telan ayaq lioq..rasa nak letak ja balik ikan tu..tp sebab depa cepat2 pi curah kuah segala..kena bayaq jugak la..mahai nak mampoihhhh patut nya rm5 ja besaq ni..marah betoi..bgtau hubby pasal ni..dia kata "awat yang cencaru bleh p tnya harga awai2 yang pari ni tak tnya dulu"..entah..Balik umah makan time berbuka..Pahit berdengung..hampeh sungguh.



Ni lah menu kami, ++ Ayaq tebu yang cayaq ceroi rm2, katanya pati ayaq tebu sebab tak buh ais..sekali rasa dia campoq ayaq banyak kot..tawaq hebiaq..tak sabaq nak balik kampong minum ayaq tebu yang ayah Firdaus tu dok meniaga 48 kali ganda sedap!

Total kemarin belanja RM22

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...