Wednesday, June 27, 2012

Gambar2 Seminggu Check In @ Pantai Penang :P

*letak gambar saja, malas mengarang.

baru sampai, tunggu bilik siap, main2 dulu
time ni badan Adeeb panas sunggoh..mata berayaq saja

zhea yang takdak kerja lah sangat, pi masuk lam lemari, boring kot tunggu bilik tak siap2..haih..gaya check in hotel lapanbelasbintang*

yeay, dah boleh masuk


nazikk

time ni, Adeeb sorang ja kena tahan, kakak dia belum demam lagi.

sakan berdancing


lepas mandi

dua2 berebut ayah, mama camna???

dah boring kat dalam bilik..asik lari keluar nak main kat playroom

*Meck, adiah besday in advanced

ala la la la...comei time dua2 lena..tapi bila dah mangkit..huh serabot mak hampa ni tau


time mama nak semayang ka pi toilet ka, kena sendal pintu dengan kusi..kalu tak..depa bukak pintu sendiri pi ke playroom!



last..harap2 pasni jangan lah ada lagi kena check in sini...memang bilik selesa gila..tapi tak sebest rumah sendiri la.

Tuesday, June 26, 2012

susahnya hampa ni nak lena

Zhea pagi2 mmg meraung mcm kena dera time kejut suh bangun pagi nak pi school.mana taknya malam susah lena.penyakit apa pun taktau la.gen susah lena mai mana entah!

Kalu nk bg lena pun kena teman berimpit dgn dia smpai pejam mata betoi2.kalu x dan lena mak dia ni mangkit keluaq bilik ka apa.confirm dia mangkit sama.

Mau takat sejam nk teman bg lena takpa.ni berejam tak lena2 lg.igt mau anak2 lena baru nak buat kja umah.ni dah kui 11 12 tak lena.mcm nak buh rotan sedas haih...nasib la hmpa belum cukup umoq nk kena rotan lg!!!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, June 23, 2012

happy weekend

Salam semua!

Amacam weekend.soheh la best kan.kan.kan
Saya pun best jugak sebab boleh merileks dirumah sampai lebab disebabkan myhuby kna kja.takpa keja2 rajin2 bg duit byk tau.kikiki nak raya nih.lgpun nak cover balik lubang2 aritu :-P

Pagi ni kami ber3 bekpes Roti Teloq,Sosej,Roti Jem Strawberi & Ayaq Teh Panas.lega anak2 makan dengan lahapnya.apa taknya,pukui 10 baru nak bersarap.lepas tu kemas umah..sidai kain..bagi anak2 mandi..start masak utk lunch pulak.menu simple ja Sup Ayam, Kangkung Goreng Belacan & Telur Dadar.Dah tu zhea mintak mee pulak..celoq mee makan dengan sup ayam..yang adeeb nasik pun dia bedal..mee sup pun sama..lepas tu merileks tgk katun...la ni tgh nak bg depa lena..tp x lena2 lg...dah lq kain sebakoi besaq mintak suh lipat.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, June 21, 2012

Nak update tapi malas..gagah jugak la type

Salam semua,

Adoi malas sungguh la ni...cerita banyak..tapi nak menaip..mengarang tu malas.
Dua bijik keta dah siap, kancil tu ada minor2 sikit ja, saya still bawak TW mai keja..haih, dah makin terer ok, sebelum ni..sampai kejang kaki2 sb berdebar bawak..sekarang..menyungit rata!!alhamdulillah la, bab parking pun macam ok dah :)

Zhea, lepas ja kluaq ward yg seminggu tu..makin lalu makan.Cakaap pun banyak, membebel pun ya.Beletiaq kat mak pak dia sakan kadang2 tu.Bebai, merajuk pun kuat.Tapi sebab takdak sapa melayan merajuk2 tu, so bleh control sikit.Saya memang tak layan anak2 merajuk tak tentu pasal.Kecuali kalu merajuk besebab..ni sikit2 nak sentap..sory ok..bukan apa..nanti depa jadi mengada.

Adeeb, pun membesar bagai juara.Dah bleh cakap sikit2.Walaupun bukan jenis cakap bahyak.rasa dia ikut ayah dia..jenis penyengap..kakak dia ikut mak dia ckp byk :P

Suami cinta hati, sehat jugak..sama mcm anak2.




*hiii malas sungguh

Saturday, June 16, 2012

vggv

mc 2 ari

Aritu anak2 masuk ward seminggu..ayah depa pun join the club demam.mama depa masih kebal..

Lps 2 minggu dah tak kebai..kikiki..asalnya flu biasa..saya suspect resdong..byk sangat makan ikan kering dgn pulut...sekali sakit tekak kemain lg..pi clinic nak ambik ubat..mmg demam trus..dpt lah mc...khamis n jemaat..khamis siap x antaq zhea p school sb tak dak sapa nak p ambik..saya dah weak n weng2 sgt dah..tidoq ja seharian...tp x lega jgk..jumaat pagi..repeat pi jmpa doc..ambik ubat kuat sikit..mengantok kemain..lena sakan jgk seharian...skrg mcm dah ok sikit..pait.mulut lah pulak.esok mau balik kampong.harap2 perlis ujan!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, June 12, 2012

legha sikit kekusutan

Alhamdulillah...rasa tragedy paling teruk dihadapi.kikiki..biasa la..bila dua2 keta kiok..duit kena keluaq bedebushh mcm ayaq terjun niagara!!


Wish dah ok..asal nak tukaq taya saja..tp dgn rim sekali kena tukaq sb bengkok truk.takkan nak tukaq sibijik saja..hoh tak besa dibuat orang!!lesap 2.8k merga tu.


Kancil plak kurang sikitt ja dr wish...huhuhu Tuhan yg tahu stress bila tak pasai2 kna bagi duit ke kereta tak pasai2...saya jgk ada beberapa kali sedih gila...huwaa..mau dak..duit tu blh ja buat benda lain..tp benda dah nak jadi..ada hikmah dia..tp salute kt huby saya..sebab dia cool..lep u chenta...susah senang kita sama2..ujung taun..abis utang baru kita holiday2 ok...skrg kita pedras bg abis utang semua termasuk utang credit card..cemuihh...


Untuk kawan2 yg telah menolong..menjadi pendengar yg baik..jasa anda dikenang sampai bila2..saya doakan agar kawan2 murah rezeki..hanya allah mampu membalas jasa.


Zai..aisyah..mas bungsu mesra.net..sofia..niza..wani..kak wani..nan..noorjan..kila..anie bd..kakmidah (kdg mmg saya byk mengadu kt dia)....terima kasih untuk semua.


Kwn yg baik..adalah kwn yg bersama kita susah senang.


Hehehe tak lupa jugak..mak tersayang yg memberi ceramah menaikkan semangat dan jgk leteran..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, June 1, 2012

Biasalah Dugaan, Cobaan dalam hidup

Mula2 kancil rosak, kena overhaul.Sampai sekarang belum keluar bengkel.

Lepas tu anak2 demam masuk ward seminggu.

Lepas keluar ward, balik kampung.Tayar wish pancit kena tikam paku pulak.Jadi kat tengah hiway pulak tu, dah la tengah 140km/h.Syukur alhamdulillah, kami sefamily selamat.Sekarang dah tukar tayar & rim baru.Rim lama pun tak dapat diselamatkan sebab bengkok.

Anak2 pun dah sembuh..happy2 selalu..

Tunggu kancil pulak..berapa lah nak kena...sabar ja lah.Semoga ada hikmah setiap kejadian yg berlaku.

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...