Monday, April 16, 2012

Meragas tingkat 15 lah arini

Lunch time macam biasa, ambik Zhea kat school.
Ke pejabat developer rumah, bayaq maintenance :P

Terus ke Giant, sebab Zhea mintak nak makan KFC sama2 dengan mama.
Tapi lain pulak yang dia nampak, nak makan Corn in Cup pulak..ok la ok la.
Masuk dalam Giant, beli stock susu untuk 2 minggu, Enfagrow a+1.7kg 2 tin, Sustagen 3+ 1.3kg sekotak,Huggies Drypand L36 2 pack (diapers Adeeb) & barang2 makan depa untuk tinggai rumah KakMidah.Memang tiap2 bulan, kami budget dalam rm50 untuk beli stock makan anak2 tinggai umah dia.Macam Milo,biskut2,jelly2,roti,coklat2 n etc.

So, tak jadi la makan KFC, maknanya tak lunch berdua la :P

Dah pukui 1, terus bayaq..gerak nak antaq Zhea umah KakMidah, saya nak ke opis..sampai sana..sekali LIFT ROSAK OKKKKK!!! hish..tak geram langsung! (opposite meaning).

Apa lagi..dengan bawak Susu setin,Baju Zhea 4 pasang,beg skolah zhea,seplastik barang makan yg beli kt Giant tadi..Corn in Cup..usung semua naik tangga..memang penuh dua2 belah tangan la..gentiang barang..yang Zhea mmg tak bagi bawak apa2..takut dia letih..NAIK TINGKAT 15 ok..mau saya sorang takpa..ni sekali Zhea...risau la takut dia penat suh dukung..nasib la steady ja dia...naik satu2 sambil bilang anak tangga..bilang sampai 20..ulang balik 1 2 3 :P

Sampai atas..peluh bercerau..tapi best jgk rasa..sebab dah lama tk kluaq peluh...pastu..turun bawah balik sorang2..drive mai opis dalam keadaan rasa badan macam best sebab lama tak exercise..

Petang ni nak kerabat tangga lagi ambik depa, nasib la ayah depa ada sekali..jenuh nak control Adeeb tu lah, yang gaya peluru sesat buasnya.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...