Monday, April 16, 2012

gegaran 11 april tu

1st time rasa..gila panic..time tu atas katil landing2 dgn adeeb tgk katun dlm bilik.zhea tgh bersandar kt katil pun tgh tgk tv...tiba2 rasa katil goyang..lama..penin..pikir eh zhea ni kuatnya p goyang katil.tp mcm x logic.katil solid wood ni berat..mana penah goyang pun..nak angkat pun berat nk mampuih.sah..ada gegaran..adeeb tiba2 keryau kuat.penin gamaknya.huby tgh tgk tv kt luar pun masuk bilik ckp penin.sah gegaran..


takmau cakap byk siap nk turun..sempat capai hp n beg hp yg ada rm15 ja dlm dia.ambik kunci keta turun ikut tangga.semua orang2 blok ni turun kot tangga..kalut2 ja semua.km masuknlam keta terus kuar dari kawasan saujana damai.ke masjid sg tiram..kebetulan huby blm semayang asaq.


Yg zhea pelik..awat mak pak dia kalut sgt..dok tnya awat mama..awat ayah..saya ckp ada gegaran ni..dia balas balik "ada monster kaler black fly ka mama"...pengaruh tv sguh :-P


Bukak fb rupanya ada gempa kt Acheh 8.9 skala ritcher..nasib tkdak tsunami..alhamdulillah.


Nasib baik la time jadi tu hubby ada umah..kalu dak...jenuh mencempung anak2 la sorg2...


Semua tu amaran dari Allah...


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...