Monday, March 19, 2012

No Monday Blues please

Masuk 2nd week keja kat opis baru, last week ok lagi, sebab Zhea nya school cuti.Takdak la kelam kabut tengah hari nak pedras pi ambik dia.Tapi minggu ni, start lah routine baru.Tengah hari kena korban kan masa lunch untuk ambik anak dara terchenta.

Pagi tadi nak kejut pagi pun susah jugak, maklumlah dah seminggu cuti, tak kena mandi pagi.Kejut dia tadi ajak mandi pukui 7, dia keryau2 tak mau gosok gigi.Sebab cuti katanya, haih ada ka mau cuti tkmau gosok gigi.Ok lah, ikut lagi.Memang Zhea pi school arini dengan gigi tak bergosok..hahaha..tapi saya gosok dengan towel secara paksa.

7.45 keluar dari umah, antaq Adeeb kat umah KakMidah, lepas tu trus antaq Zhea pi school.Sampai depan gate NurCemerlang pukui 8.05, okay antara terawal anak saya arini.Lepas tu terus ikut jalan nak pi kerja, tapi minyak keta pulak dah kong..singgah petrol pump isi..terus perjalanan sampai opis dalam pukui 8.15.Awalkan? Tiba2 rasa traffic sangat okay arini.Dan mood membuat kerja pun baguih ja pagi ni..hehe.Breakfast pulak Nescaffe O panas, Scrumble Egg,Grill Sosej,French Toast & Bake Bean.Kenyang..Tengah hari nanti..tak lunch la gamaknya.Tunggu tea-break ja la.

Rasanya mood jadi baik pagi ni, sebab preparation utk arini dah siap semalam..gosok baju,kemas beg anak2,beg mak sekali.Pagi tadi bangun pukul 5.45 cuma cuci pinggan kat dapoq & sidai kain ja.Kalu dak..pagi la nk kemas beg,gosok baju..mau tak kalam kabut.

Apa2 pun, harap mood yang baik ni sampai ke ari Jumaat :)

Happy Working semua.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...