Thursday, February 16, 2012

Pi market lagi

Tadi pagi pi singgah market, biasa la beli barang2 basah untuk weekend termasuk stok ari2 keja kalu rajin nak memasak.

Konon2 nak buat kering ja bawak rm20 ka rm30, nak berjimat lah katakan, tapi tak jugak..mahai barang2 la no..rasa mau bawak rm50 pun dapat yang barang basah yang basic2 saja.
Apa yang saya beli tadi :
  1. Ikan Merah Isi Potong 4 ketoi tak besaq sangat pun rm7
  2. Ikan Temenung Lemak (kata apek menjuai tu) 6 ekoq rm3
  3. Udang Size Sederhana 400gram rm5
  4. Sotong Size Sederhana 6 ekoq rm7
  5. Taugeh rm0.20
  6. Fishball rm2
  7. Fish Cake rm1.50
  8. Perencang Ayam/Daging Masak Itam rm1.50
  9. Bawang Besaq+Bawang Puteh+Bawang Merah rm3
  10. Ayam Size Sederhana Sekoq rm11
++Total rm41.20

Tapi ok lagi kot..still dalam budget seminggu pi market rm50 max, tapi ni sayoq2 belum beli lagi..tinggai balance rm8.80 cukup kot nak beli sayoq mayoq.

**Syok sungguh la pi market (Bayan Baru), taktau pasai apa..rasa macam feeling sama macam bershopping kat QB time duit ada tu :P.Tengok semua fresh2 macam nak beli semua.Ikan2 semua cun2,segak2 sungguh mata bersinaq.rasa nak beli semua nak masak macam2.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...