Tuesday, January 10, 2012

Rasanya kan, tak mau hantaq Zhea Fullday

Zhea ada eczema yang teruk, kalu silap jaga...mau melarat, dah la anak dara.Ari Jumaat tu Zhea mandi kat school, time ambik dia..sememeh ja tengok muka..mengelupas bedak penoh!! Kaki kering gila..Bukan saya nak kata school dia jaga tak bagus, tak bersih..tapi zhea ni special..kulit super sensitif..bukan macam budak lain..mandi buh pi la sabun apa pun..ok ja tak jadi apa2.Oh ya, zhea memang saya tak bagi pakai bedak kat muka langsung, dia jenis kulit yang kering (sama macam mak dia).Jadinya bila pakai bedak...kelupas2 la kulit dia..

Losyen pulak..dia pakai yang special moisturiser dari Skin Speciallist saja.Kalu setakat Cethapil,Rosken,QV,Sebamed,Eucerin apa makneka jenis2 losen berpelembab sakan tu..dah tak lut..tak jalan..tengok kat school dia pakai Johnson..lagi la..bukan tak boleh bagi bekai losyen tu kat dia..tapi..dan ka cekgu2 nak sapu kat badan dia sorang??macam takdan ja..rasa nya so far..KakMidah saja berskill tinggi urus Zhea.Sangat puas ati.

Saya rela korbankan masa lunch saya demi aanak saya.Nanti dah pindah opis baru jauh la sikit.Tapi takpa la.Demi anak2 tersayang :)

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...