Tuesday, January 10, 2012

Gemok Gedempol part berapa taktau

Hai...taktau nak mula cemana dah ni.
Apa yg boleh di katakan, mood mengUP kan entry adalah zero..idea tu ada ja nak menulis, tapi bila bukak blog, click New Entry...terberenti tangtu saja :P

Nak cerita bab badan saya yang lemak bertan2 ni..
Sedih betoi..tapi sedih tak guna jugak sebab time makan berkoyan2 tu tak pulak sedih..polok kemain masuk mulut banyak2..hampeh betoi.
Ahad malam tu timbang berat...huwaaa...rasa berat dah sama mcm time pregnant 6 bulan!!!! mau tunggu skit lagi..dah dekat nk berat 73kg time last nak beranakkan Adeeb.Takkan nak tunggu berat cecah 7*kg baru nak insaf kan..tak guna nya dah...

Buat2 muka sedih bagi tau kan myhuby..cakap "isk...saya dah gemok sangat ni..tak bleh jadi ni"
dia senyum saja..maybe malas layan kot..rasa nya kerap dah dok sebut gemok..tp makan menyumbat serupa ja :P
Dia pun jawab "takpa la..tak kisah la badan tera ni..cuma PERUT tu...dah buncit sangat try la buat apa2 bg slim kat perut tu" hahaha ya la,yala, biasa la..dah beranak 2 operate plak kedua2nya..tungku plak sekali ja pun..bengkung masa pantang memang tak pakai..lps pantang baru pakai..tapi pakai pun macam main2..cemana tak gelebeh.Takkan nak beranak no 3 plak baru nak slim balik.Sebab apa cakap kena beranak no3, masa lepas beranakkan Adeeb, saya memang dah slim balik dengan berat ideal.Tapi..di sebabkan syok sendiri perasan kurus..makan tak ingat dunia!!!

Time dok bebel2 pasal gemok tu pulak sambik tengok MasterChef Finale, ada la dia kutuk sikit2 pasal pompuan berisi dalam tu..dia cakap pompuan ni..kalu tak jaga betoi2..satg tua sebelum usia!! orang lelaki takpa (hoh terus sentap dan insaf di situ).

Jadinya hari Senin kemarin konon2 start control makan :) Harap2 berhasil lah.Nanti bila cukup seminggu saya update progress dia ok..ni baru nak masuk hari ke2 segan plak..ingat susah nak kurangkan 10kg ni???seksa...

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...