Friday, January 20, 2012

Cuti 4 ari CNY

Best 4 ari cuti direct :), bulan depan pun sama sekali Maulud Nabi dengan Thaipusam.Save annual leave saya (bleh simpan utk raya)

Jadinya cuti 4 ari ni kami plan nak balik kampung saja.Rasa macam dah lama tak cuti lebih dari 2 hari kat kampong.Tok2 depa pun saheh rindu dendam kat cucu2 depa kan.

Asalnya myhuby ajak balik kampung Sabtu Ahad ja, Senin Selasa nak pi tidoq kat memana..sambil rest2..dia tu kan..tk abis2 nak ajak p cuti2 memana, mentang2 senang dapat cuti la ni.Tapi bila pikiaq balik..cuti ni CNY, public holiday..saheh hotel2 fully booked, dan orang pun saheh selambak macam ulat taik..cancel ja la..nanti2 la..lepas settle bayaq roadtax insurans TW la baru kita pi dengan aman makmur bahgia!

Macam2 plan balik kampung ni, nak makan Mentarang Masak Asam.Teringin sangat pasai apa ntah.

Lepas tu nak buat Nasik Ayam, masa balik bulan lepas myMIL request nak suh saya buat Nasik Ayam, tapi takdan sebab kami nak pi cuti2 KL-Sepang.

Nak beli Gerek(basikal) Roda Tiga dekat Adeeb, Zhea punya gerek memang dah tinggal kat kampong, aritu bawak balik Penang, tapi rumah haluih besaq kelemboi..tak dak tempat nak mengayuh.Jadinya antaq balik kampong.Plan tu nak bawak kanak2 berdua tu mengayuh kat mana2 taman kat Perlis.Tapi taktau taman apa :P

Oklah..selamat bercuti semua!



2 comments:

wildani_suhai@yahoo.com said...

bawak pi tasik melati la kayuh kat sana...

hadina said...

selamat bercuti ye...kalu keje ofis mmg merasa cuti pnjg2 tp kalu shift merasa jugak cuma tak ikut time je lah..bukan ina pun keje tp cik abg hehehe.
seronok baca ayat loghat utara..hehehe

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...