Wednesday, January 25, 2012

Apa yang best balik kampong cuti 4 hari

~Dapat makan kenduri, pasai apa rasa best dapat makan kenduri???Sebab..kami adalah jarang pi kenduri..myhuby jenis pemalas nak pi kenduri..nasib kenduri kawen kami ramai yang tak malas nak mai.haha..lauk dia pulak..Daging Masak Itam (sedap gilaaa..siap suh myMIL tapau bawak balik) + Ikan Kering Masak Lemak Cili Api + Gulai Rebong dengan Tulang..puas ati makan..tak puas makan rumah kenduri..siap tapau bok balik rumah lagi..pasai pa siap boleh tapau??sebab myMIL yang tukang masak kat situ :P baguih dak menantu ni..hehehe

~Dapat makan lauk best2 yang MIL masak, mak saya plak buat laksa..tapi..tak dapat makan mentarang masak asam..kes malas nak pi Kola Perlis..hangat..tapi sungguh..Perlis hangat sungguh weekend tu..

~Anak2 pulak..dapat berkubang sakan main dalam lopak ayam, korek pasiaq, siap Adeeb tergolek dalam tanah merah abis rambut2 merah lekat tanah..mama dia memang biaq ja..haha biaq besa dengan suasana kampong..kita ni orang kampung ja anak2..toksah dok perasan orang pekan sangat :P

~Dan yang TERPALING BEST SEKALI TAU APA???SAYA DAPAT NIKMAT TIDOQ PETANG 4 ARI BERTURUT2...sebab..anak2 pukui 2 ja automatic depa akan lena..Adeeb memang saya buh dalam ndoi..Zhea plak..maybe sebab cuaca panas melampau..jadi cepat letih..dia pun...main2 game sat..trus terlena...memang paling koman petang bleh la lena dalam 2 jam...NIKMAT yang julong2 kali dapat!

2 comments:

adianiez AIDA said...

bab makan sedap2 mak masak tu aida setuju sekali. ni la time kita makan kenyang2. maklum ler, biasa nyer kita yg memasak, takde dah mood nak makan :)


nota kaki : klik sini & jom join simple giveaway – hadiah voucher KFC yg best

Haslinda said...

Betul

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...