Thursday, December 20, 2012

Zhea dah masuk sekolah 5 years old


Salam semua, dah lama tak cerita pasal anak2 kan.
Ok la bab Zhea, minggu lepas dia dah start semester baru kat tadika yang sama masa dia 4 taun tu.
Kiranya skolah depa ni start awai sebulan dari skolah lain yang start sem baru bulan 1 kan. Katanya orientasi..ok la layan kan ja la.

Ni gambar passport Zhea, cikgu mintak.Kalut2 takdan nk bawak dia pi kedai gambaq amik gambaq elok2.Jadinya kelebek2 FB cari gambaq dia yang agak2 elok, bawak pi kedai suh print and crop size gambar passport.Ok comei la pulak..seminggu mama dia ni dok ulang tengok :P

Walaupun dah sekolah kt situ dekat setaun, masa 1st and 2nd day dia buat kelaku tak mau pi skolah jugak.Tapi tetap pujuk2 dia, dah besar 5 taun kena la pi skolah jugak..so far dah ok pun.Lepas ambik ja dari skolah, mesti tanya esok school lagi ka dak.

Zhea kat skolah dia memang pendiam, heran sungguh.Tapi kalu kat umah..cakap banyak tak brenti2..kadang2 ikutkan rasa penat menjawab soklan dia.

Klu tengok katun OSO kan, contohnya, tanya, napa OSO pkai baju ni, napa kaki dia gemok, napa itu napa ini..kadang mencabar kesabaran nk jawab.Tapi kena layankan ja kan, sebab otak dia tengah berpikir..satu perkembangan yang bagus sebenarnya.Cuma mama dia ni kadang penyegan.Haih tak baik betui..patutnya kena la rajin2 kan.


Monday, December 17, 2012

12.12.2004 -12.12.2012

happy 8th anniversary chenta!

semoga hubungan kita kekal sampai ke syurga.syg mcm nk pengsan tahu dak suami :-*

alhamdulillah utk segalanya...syukur kpd Allah kerna dipertemukan km berdua.

*malas nk tulis puji2 kt sini...rasanya.km berdua ja yg tau ;-)

Published with Blogger-droid v2.0.8

Zhea, Adeeb & Pets

Hai hai hai,
lama betui tak update.
Malas, tak dak mood, bla bla bla

Nak cerita pasal anak2 saja lah. Zhea kan dah besar, dah pandai meminta macam2, nak itu nak ini.
Setakat termampu, yang tak over2 boleh la di layan.

Sekarang dia mintak nak bela haiwan2 :) ok layan.
Ni muka budak merajuk apa entah

Kami letak pets depa kat balkoni saja, takkan nak letak lam rumah seketet ni kot

Mula sekali bela kura2, senang ja bela binatang ni rupanya

Pastu hamster Roboski...dan bela takdan seminggu, saya rasa mcm saya allergy nak penat...sungguh..sampai demam2..zhea pun nampak mcm kena sama.Ni sebelum Adeeb admitted la.Last sekali kami bagi kat orang saja.Sekoq dah mati,Tinggai lagi sekoq.

Latest Angry Bird Biru & Ijau. ni bapak dia yang layan kan..kalu mama dia jangan harap nak beli burung2 ni..

Tapi comei jugak.Murah ja burung ni sekoq rm10 ja. Kan saya cakap, kalu mintak benda2 yang tak mahai mmg di usahakan.

Ni lagi la, kolam ikan.Sebenarnya ni kolam mandi Adeeb masa baby.dah tak guna..buh ayaq..bela ikan kecik2.Ikan ni sebenarnya untuk ikan kelisa makan.Tapi kami beli bagi anak2 bela rm1 dapat 12 ekoq :) klu mati pun tak la rasa ralat sangat.Batu2 tu kutip ja kat area parking umah.Pokok Kangkung pun idup kemain.Pasni bleh makan sayoq kangkung free la.Oh ya kura2 pun dok sekali dengan ikan2 ni dalam kolam

Eh yang kecik comei tu bukan pets la :) Zara, semalam mai tidoq umah.Best budak2 ni ada sepupu2 depa mai rumah.Zhea memang nak baby girl sangat2.Asyik tnya , bila kakak nak dapat baby girl ni, lambat sangat. Nanti la kakak tunggu semuanya ok.Baru la boleh dapat baby baru.

Gambar ~ makan untuk hidup

Nasik Puteh + Ikan Gelama Goreng + Udang Sweet Sour + Sambal Tumis Teloq

Nasik Puteh + Ayam Goreng + Sayoq Sawi + Sambal Belacan ~ huihhhh sedap gila menu camni

Nasik Puteh + Ikan Gelama Goreng Garing + Ulam Selom + Sambal Belacan ~ fuh fuh fuh

Nasik Puteh + Ikan Haruan Kering + Teloq Mata + Kicap!!!

Mee Goreng tak pedas + chili flakes

Kurma Ayam + Teloq Dadar + Sayoq Kobis Goreng

Nasik Padprik Ayam

Udang Sweet Sour


Alhamdulillah :)

Monday, December 10, 2012

VANGUARD BIIN 59 Orange DSLR BAG

VANGUARD BIIN 59 Orange DSLR BAG  - Image
Location: Penang
Price: RM 180
VANGUARD BIIN 59 Orange DSLR BAG  - Thumbnail
VANGUARD BIIN 59 Orange DSLR BAG  - Thumbnail
Price: RM 180

VANGUARD BIIN 59 Orange DSLR BAG

RM180 negotiable

Airline carry-on compatible
Securely holds a lot of gear
Front lens cap pocket
Zippered front pocket organizes accessories
Front layer also includes lens cap pocket

Spec:
Inside Dimensions(LxWxH mm):290 x 140 x 200
Outside Dimensions(LxWxH mm):320 x 240 x 440
Weight(g):760
Inside Dimensions(LxWxH inches):
11 3/8" x 5 1/2" x 7 7/8"
Outside Dimensions(LxWxH inches):
12 5/8" x 9 1/2" x 17 3/8"
Weight(lbs):1.68
Exterior Fabric:
150D polyester ripstop + 600*600D Polyester
Interior Fabric:
100*150D Polyester + Velvet
Capacity:
One DSLR with attached lens, 3-4 extra lenses, a flash unit and accessories (memory cards, cables, battery and charger)

WINER DSLR Bagpack


  

WINER DSLR Bagpack

Advertised by noorhaslinda hashim 7 Dec 14:29. List-ID: 19307424Manage
WINER DSLR Bagpack  - Image
Location: Penang
Price: RM 100
WINER DSLR Bagpack  - Thumbnail
WINER DSLR Bagpack  - Thumbnail
Price: RM 100

Black WINER RM100 negotiable
Condition 9.5 / 10 still looks new.

Model No : Winer T-06

Size(Internal): 26*32*13.5cm(W*H*D)
Size(External): 28*35*20cm(W*H*D)

Capacity : Pro 35mm SLR with a 28-80mm F/2.8 lens attached,3 lenses,additional body or flash and accessories.
Color: black

Selling Points :
1.Backpack, waterproof material,great protect
2. Somatological design, comfortable

Material : 600D waterproof Polyester 

email : haslinda.shukri@gmail.com for best price

lapaq la plak

Published with Blogger-droid v2.0.8

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...