Wednesday, December 14, 2011

Zhea dah pi sekolah tadika


Arini dah 3rd day, zhea pi school, ari ke 3 baru dia keriau time antaq pagi tadi.Tu pun sebab "terjangkit" dekat sorg budak lelaki yang tengah meraung sakan takmau "cekgu" amik.Terus cekgu lain mai kat kereta kami...dia cakap.."sudah..budak tu keryau..satg berjangkit la"..Memang betoi..takdan 5 minit..zhea pun meraung keriau...dengaq satu skolah rasanya sora dia.Sian...tapi..saya tetap jalan menonong ja tak toleh tengok dia dah...sedih jugak...pikiaq..cemana la cekgu2 dia pujuk2 dia nak bagi berenti...


Mai keja mood pun swing2..dok tringat dia...Tadi pukul 12 pi ambik..nampak macam ok balik...dia cerita kata tengok Upin Ipin kat TV, belajar 123, makan Bihun banyak, tapi ayah teh sikit ja..Kemarin makan nasik dengan teloq..sekali ayaq milo..haha rasa ni soalan wajib tnya hari2..makan apa..belajar apa..bila tnya dia..friend nama apa..dia jawab tktau..baru lagi kot..belum nak kenai2 lagi..semua pakat malu2 kucin.


ni pic kemarin, lepas amik dari skolah, nak terus antaq pi rumah kakmidah.happy ja dia..cuma dia cakap nak susu..kat skolah takut lagi kot nak mintak susu dari cekgu.



Bila siang dah penat kat sekolah, malam pun senang nak tidoq..dengan adik dia sekali "lup" awai..pagi pun senang nak bangun..senang keja mama...ari 1st dia nak pi skolah..pagi2 tu keriau jugak time nak mandi..sejuk katanya..padahal dah letak ayaq panas.Day 2 & 3 senang ja..harap2 senang sampai bila2 la Zhea,

Saya perasan kan, dah 3 ari dia masuk skolah, sekali pun tk penah kena marah dengan mama lagi..kalu tak..ada saja dia buat hal nak bagi kena marah :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...