Friday, December 23, 2011

Di Pagi Jumaat yang "dingin"

Pagi tadi sebelum masuk opis sempat singgah Pasar Basah Bayan Baru.
Sempat beli :

Daging Tempatan 0.5kg = RM11
Ayam Sekoq (kecik) = RM10
Santan = RM1
Petai 2 papan = RM2.50
Udang Size Sederhana = RM5
Carrot+Kacang Panjang+Bayam+Cendawan = RM5.50
Ikan Temenung 0.7kg = RM6.30
Sotong Size Sederhana 0.5kg= RM6
Isi Ikan Plottan + Kepala + Teloq = RM11 (itupun mula timbang rm13, tp sebab duit tk cukup tinggai RM11, mintak kurangkan ikan)

>>>>Total+++++ RM58.30 adoila..ni baru beli dalam kuantiti yg berjimat2..(ingat dulu2 masa sekolah rendah ikut Caq saya p Pasar Tani beli semua ni..dia bawak rm15 ja bleh dapat semua ni..tapi tu dulu..)

*tengah plan nak masak apa cuti 3 ari sebab tak balik kampong!tak pi holiday memana, myhuby kena ot (4.5 ok), takpa chenta saya rela dok umah sampai lebam ..ot byk2 nanti duit bagi saya sebagai upah :P

Rasanya :
  • Sambal Udang Petai
  • Kari Kepala Ikan + Teloq Ikan
  • Kurma Ayam
  • Sup Ayam
  • Sotong Masak Asam
  • Ikan Temenung Goreng
hehehe berangan dulu ............... Selamat Bercuti 3 ari semua!

*esok nak p Sale Ariani,makan kenduri umah x-boss & ada orang request nak makan kambin Puncak Mutiara :)

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...