Friday, December 16, 2011

Day 5, Zhea & School

Nangis lagi..huwaaa...

Bangun pagi awai..6.30am mangkit.6.45 mandi..ok ja..enjoy..sb mandi ayaq suam..lepas tu..time nak pakai baju..takmau pakai Tshirt Sport School dia pulak...tnya dia nak pakai baju mana???"nak baju tidoq"...ok...pujuk2..bagi ralit..settle pakaikan baju..ikan tocang Minnie Mouse :P comei anak dara saya.

Kejutkan Adeeb pelan2, lambat dia bangun pagi ni, sebab semalam dia lena lambat.Pukui 11 dok naik turun katil lagi...last2 ayah dia keluaq bilik nak buat susu..dia lari laju sangat meluru kt dapoq ikut ayah dia..terbelaga dinding pulak..merah lebam pulak dahi ;P

7.30am, kunci pintu..pakai kan kasut anak2..zhea tnya ni nak pi mana..saya cakap nak pi school...terus terduduk merengek2 takmau pi school, nak pi umah mak (kakmidah) !!!Pujuk2..ok mau jalan pi kat parking keta..

Dalam keta, mintak nak susu, singgah kedai beli Dutch Lady Kid tu..ok minum...dia cakap nak pi umah mak..takmau pi school..Sampai umah KakMidah, antaq Adeeb..Zhea dah merengek2 nak ikut adik dia pulak.Pujuk2...ok..terus drive pi school dia..Sampai school...huwarghh...keryau..dukung antaq kt teacher pun keriau jugak..huwaaa....SUSAH ATI BETOI LAAA!!!!

*ada tnya dia..pasai apa takmau p school..dia cakap "ada friend kakak tak bagi kakak jalan" dah 3 ari dia cakap benda sama..rasanya sebab ada sorg budak ala2 bonzer kot :P saya dah bagi tau teacher dia (Madam Asmah) pasal ni kemarin..taktau la apa action dia arini.


1 comment:

Ila said...

zhea kena buli ek..sian dia..tak thaulah faiz mcm mana bila gi sekolah bulan 1 ni..mintak2 oklah..takut gak

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...