Tuesday, December 27, 2011

Cuti Christmass 3 ari yang agak2 melebam!

Ya la...ketua keluarga bekerja, kerja malam pulak tu :(
Cuti plak 3 ari..apa lg nak buat..melebam boring la kat umah.

Day 1-Sabtu
Arini sempat jgk myhubby entertain kami 3 branak..hek3 mak dia yg lebeh..pagi tu..eh pagi ka..pukui 12 dah..gerak ke SP, sebab saya nak terjah YES Ariani :) yeay..berbaloi2..dapat 6 lai..tp bukan la hat platinum2 tu..satg ada jgk..mulut2 busuk perli2 aku plak (tiba2 nak jadi monster).Ambik yang biasa2 ja la..berpadanan dengan poket sendiri.Tapi yang penting saya suka patern mcm tu, banyak amik yg plain awning Thai Silk..printed 1 ja..myhubby mmg tak bekenan saya pakai yg corak2 sangat..tak sesuai dengan muka berdiameter pinggan tambah ni kot..(jgn taktau..dia adalah pereka imej tudung bini dia..byk sungguh komen bab cara pemakaian tudung).

Lepas abis melunaskan nafsu serakah di Ariani, ikut cakap driver pulak (myhubby) dia nak makan Kambing pulak dah..kata nak makan kenduri umah Che Kaseh??? saja la tu..buat2 lambat...ok..pi lah kami ke Puncak Mutiara Cafe kt Kampung Pelet nun.Saya makan Kambing Grill memang all time favourite tiap kali pi sana..Myhuby biasa la..2 das skali main dish Lamb Chop dengan Nasik Beriani Paha Kambing..eh tp tkdak la dia melahap sorang semua tu..nasik tu anak2 yang makan separuh..Zhea pulak..dok "nak ayam, nak ayam' padahai dia tktau tu paha kambing..hahaha tertipu plak..eh Zhea makan kambing...tak allergy tau..maknanya kambing takpa dengan eczema dia tu.

Balik dari PMC..terus balik umah..kenduri kemana..apa ke mana :P Aritu saya masak Sambal Tumis Udang Petai.

Day 2-Ahad
Saya masak Kari Kepala Ikan+ Teloq Ikan..sedap nak mampuih...lepas tu..melebam kat rumah sampai pukui 3pm..Baru la keluaq p Giant..beli stock susu & barang dapur..Malam..kui 8.30 kami dah kroh2..Jaga pkui 12 ingat nak lipat kain..kemas baju..takut pulak sebab sorang2

Day 3-Senin
Zhea kena tampaq kat paha..tau pasai apa..dia minum ayaq milo dah setengah botoi abis..pastu cakap tak sedap!!! dia p minum hat lagi setengah..dia p "pritttt" atas sofa penuh!! mau tak kena penampaq..geram jgk..lepas tu..saya plak rasa menyesal..sebab terbuat dia..tak baik betoi.. :( :( tapi tak la kuat sangat pun..cuma nak bg pengajaran..jangan dok buat loqlaq sangat..mau tk mau minum..p la letak kat dapoq..yang kata tak sedap tu..awat dah setengah botoi boleh ja minum..ni bukan sebab tak sedap..tapi sebab dah kenyang!!! kan dah kena marah.

Adeeb pulak..mengalami penyakit keturunan macam kakak dia...penyakit susah nk lena siang..telah menampakkan bunga2 dah sejak umoq setaun 6 bulan ni...huwargh..punya seksa nak suruh lena..kakak dia..biasa la..kebai..siang jgn harap nak lena..dia buat kering ja main2..lawan mata...

Senin memang tak pi memana..asalnya petang nk bawak depa main lari2 kt taman..tp Zhea tertengok Finding Nemo ptg tu kt tv channel 157..terus tak jadi..

ok..abislah eposide 3 ari melebam kami 3 branak!!!

Minggu depan cuti 5 ari..yeay..julung2 kali la myhubby nak boleh cuti2 panjang cenggini selain cuti raya ja..Dia suh pikiaq nak pi mana..haih..tktau nk pilih pulak..habaq nk p Africa Selatan baru tau :P

2 comments:

Ila said...

wah,aktiviti golek2 yer..cuti 5 hari jejalan lah cuti2 malaysia...

Haslinda said...

golek2 kat rumah sampai lebam :P

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...