Friday, November 11, 2011

Sebelas hari bulan Sebelas Tahun Dua Ribu Sebelas

11.11.2011 amboi banyaknya number sebelas, ramai sangat orang dok teruja dengan tarikh ni, ya la tarikh cantek kan :)

Tak sabaq tunggu 12.12.2012 taun depan, our 8th anniversary!!! pukui 12 tengah hari tau.
Tringat dulu masa nak lahirkan zhea ingatkan lahir 08.08.2008 skali terlajak 29 minit jadilah 09.08.2008 00:29 am dia dilahirkan (cser ok, kalu tau, dari pukui 8pm dah suruh doctor operet bok kluaq Zhea, dpt la 080808..haha

Mood rajin masih belum menjelma, malas semedang, sampai buat kja pun byk error :( (sangat tak bagus)

Cerita bab Raya Korban

Kenduri Akikah Adeeb, Korban..alhamdulillah berjalan dengan lancar tanpa sebarang gambar!!! photographer demam teruk malam raya..sian..ketaq jugak saya bila tengok laki sendiri terketaq muka sampai biru demam.kaki sejuk mcm pegang ais tau...mmg gila2 takut..takut kot jadi apa2..lagi satu..takut nk drive TW sendiri bawak pi sepital..kekeke ya la..saya jrg la bawak TW...selalu bawak kot taman umah ja...kalu suh bawak Kancil..memang merempit sakan la.

Malam raya myhuby demam teruk, temp 40 degC tau...bagi makan ubat setiap 4 jam, paksa minum ayaq kosong banyak2..bangun pagi raya macam ok skit..panas badan dah kurang..cuma nampak dia pucat lagi..lps sembahyang raya..terus ke tempat penyembelihan, nk ambik daging..saya,zhea & adeeb ikut sekali..takut jadi apa2 kt dia..tu yg ikut..dia pun cakap "mama..esok mama ikut pi ambik daging, takut pitam" kekeke ka pitam tengok lembu kena sembelih.

Zhea & Adeeb relaks ja tengok lembu kena sembelih, tapi saya plak takut..huwaaa...zhea siap dok tiru2 suara lembu tu lagi..mcm2..Gambaq memang takdakla.Kami bawak balik daging pukui 12 dah..lauk2 lain pun dah siap masak..tunggu nak masak daging ja.Menu kenduri aritu :

  • Kari Ikan Seludu + Buah Kundoq (sedap gilaaaa)
  • Sup Tulang + GearBox (gila banyak saya makan sampai malam tu kena telan panadol, sakit kepala berdenyut2)
  • Daging Masak Asam
  • Daging Bakaq
  • Daging + Perut Rebus
  • Sambal Belacan + Kerisik
  • Ulam Selom,Pucuk Janggus,Daun Putat,Timun
  • Bihun Goreng
  • Ketupat Palas
  • Kari Daging
Alhamdulillah semua licin, 2 tompok daging tu semua masak, takdak yang sedekah mentah pun.Banyak sedekah lauk2 yang dah di masak ja.

Ok la nanti bila mood rajin mai, update lagi.

2 comments:

adianiez AIDA said...

hi hi seumur idup aida so far takde la aim certain number / tarikh. ikut masa yg sesuai. tu pun sometimes husben terlupa bday kitorang la, lupa anniversary date la, mom's day,... hmmmmm :)

nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Akma Azlin said...

Belum terlewat rasenye nk ucap salam aidiladha.
Jemput ke blog I ye.

Azlin

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...