Tuesday, November 15, 2011

Cerita lepas balik kerja hari Isnin

Semalam balik kerja, malas nak singgah kedai beli makanan untuk dinner, sebab kalut nak ambik anak2 cepat.Langit dah kelam, padahai baru pukui 6.Gaya macam angin kuat nak ribut.Sempat singgah Pasar Mini Al-Ikhwan kat Sg Ara beli barang masak.Beli ayam separuh, udang besar dalam 15 ekoq,bunga kobis 1/6 & Carrot sebatang.

Sampai umah KakMidah pukui 6.15, ambik anak2..layan sembang2 sat (saya ni jenis suka meralit kalu pi ambik anak sorg2..suka join nyembang kat sana) Sekali tengok2 jam pukui 6.45..dah gaya nak hujan sangat2...cepat2 masuk keta...sekali tengah jalan..ujan yg maha lebat...drive pun slow sangat, sebab blur2 tak nampak jalan.Myhuby dah sms2 tanya dok tang mana..Kui 7 baru sampai umah...

Letak anak2, bg main dengan ayah dia..start masak..Goreng Ayam Semua..separuh ekoq ok!! Siang udang buang kulit, potong sayoq..ciawwww..goreng sayoq sekali..buh kunyit..cabai melaka potong...20 minit siap..lepas Maghrib..kui 8 bersantaplah kami dengan penuh rakus :P Habis lauk ayam goreng semua..sebab anak2 ratah..Adeeb yg paling sakan meratah ayam..,abis seketoi..dok nak nak lg..

Alhamdulillah...main2 dengan anak..kemas umah sikit..teman Zhea & Adeeb layan Shark Tale sampai abis...kui 10.30...depa ZZzzzZZzz mak depa pun lena tak sedaq habaq sampai ke pagi...Ayah depa pi keja malam.

2 comments:

Ila said...

memang sempoi je kan...mcm best je

Haslinda said...

simple tp sedap :P

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...