Thursday, November 24, 2011

Hoyeah...

Alhamdulillah..arini check2 online account bank, claim medical anak2 yang ada 6 claim tu dah masuk..........hoyeah..bleh huray2 duit tu..tgh pikiaq nak beli apa, takat nk beli half galaxy note dah lepas tu..tp sapa nk sponsor lagi half, nak mintak bedmate takut pulak sb dia tengah menabung nak bayaq roadtax insurans TW yang dekat nak mati ujung taun ni.

Esok plak gaji dah berserta cik B sekali..

Alhamdulillah :P pasni merambu QB saja3..Year End Sale

Thursday, November 17, 2011

Semalamkan....

Semalamkan...........................



Adeeb JATUH TERLENTANG KOT BELAKANG, BUNYI KUAT GILA..INGATKAN BUNYI ALMARI TERBALIK...

gila ngeri..tengok2 dia dok terlentang...angkat..keryau kelupoq2..risau sangat...tapi doc suh observe dalam masa 24 jam..kalu ada demam, muntah ka apa cepat2 bawak pi sepital.

Adeeb ni..suka buat hal sendiri..sengap2 ja dia 'buat kerja" dia...kadang2 pi semuyi balik langsir..masuk bilik lain..berdiri tepi katil..memang "kerja dia" = sendiri2 mencari sakit la.

Semalam Adeeb jatuh sebab licin lantai ada ayaq tumpah, dia la bagi tumpah..takdan nak pi lap..dia pi terdas lari atas ayaq tu..

Nasib tak bentoi pala


**pic ada, tp tk bleh nk transfer dr hp ke laptop..awat tktau..gigi biru ini sudah gila kah

Wednesday, November 16, 2011

Bahasa Melambangkan Bangsa

jumpa seketoi minah ni, well educated,keja bagus dari segi bab tu memang bagus..tapi bahasa, cakap dengan orang, macam cakap dengan b&*(&(NJUF& tak reti nk respect orang dalam percakapan...cakap la elok2..bukan rugi pun..maybe sebab tu sampai ke la dok andartu..sorry la :P

bahasa melambangkan bangsa..hang tu sebangsa dengan aku..ka makpak hg tak ajaq..makpak hg pun org baik2 jgk..hg la yg cakap..tp awat hg kurang ajaq??

Tuesday, November 15, 2011

:)

Tiba2 tersemangat pulak :P pukui 6 still kat opis lagi okay..tengah tunggu 3 orang chenta mai jemput kt opis :) 1st time dua bradik kecik comei tu nak mai jemput mama kt opis..hoyeahh...satg kita pi makan McD, suh ayah belanja Happy Meal :)

Cerita lepas balik kerja hari Isnin

Semalam balik kerja, malas nak singgah kedai beli makanan untuk dinner, sebab kalut nak ambik anak2 cepat.Langit dah kelam, padahai baru pukui 6.Gaya macam angin kuat nak ribut.Sempat singgah Pasar Mini Al-Ikhwan kat Sg Ara beli barang masak.Beli ayam separuh, udang besar dalam 15 ekoq,bunga kobis 1/6 & Carrot sebatang.

Sampai umah KakMidah pukui 6.15, ambik anak2..layan sembang2 sat (saya ni jenis suka meralit kalu pi ambik anak sorg2..suka join nyembang kat sana) Sekali tengok2 jam pukui 6.45..dah gaya nak hujan sangat2...cepat2 masuk keta...sekali tengah jalan..ujan yg maha lebat...drive pun slow sangat, sebab blur2 tak nampak jalan.Myhuby dah sms2 tanya dok tang mana..Kui 7 baru sampai umah...

Letak anak2, bg main dengan ayah dia..start masak..Goreng Ayam Semua..separuh ekoq ok!! Siang udang buang kulit, potong sayoq..ciawwww..goreng sayoq sekali..buh kunyit..cabai melaka potong...20 minit siap..lepas Maghrib..kui 8 bersantaplah kami dengan penuh rakus :P Habis lauk ayam goreng semua..sebab anak2 ratah..Adeeb yg paling sakan meratah ayam..,abis seketoi..dok nak nak lg..

Alhamdulillah...main2 dengan anak..kemas umah sikit..teman Zhea & Adeeb layan Shark Tale sampai abis...kui 10.30...depa ZZzzzZZzz mak depa pun lena tak sedaq habaq sampai ke pagi...Ayah depa pi keja malam.

Monday, November 14, 2011

Macam2 ragam

buat apa la nak menipu nak bagi nampak best

Cerita Ceriti Hari Senin

1.Mood yang tak berapa rajin nak update blog, malas nak transfer gambar dari camera.

2.Minggu lepas balik dari cuti Raya Haji, pagi2 Rabu bangun awal konon nak masuk opis awai (8am) time tu, anak2 still lena baik punya.Hubby yang nak antaq anak2 ke rumah KakMidah..pastu konon2 saya boleh la sampai opis awai...sekaliiiiiiiii....cari kunci keta tak jumpa!!! marahnya..marahnya..marahnya...nak bawak TW..huh tak sanggup..takut abis terkemek2..jadinya pakai kunci spare Kancil yang takdak remote untuk alarm..kena kunci manual...menyampah betoi..(rasa mcm terbawak balik kunci & tertinggai kat kampong la....)..kalu hilang jugak..sapa yang bagi hilang kunci tu la kena ganti pi pasang alarm lain..hehehe

3.Aritu Zhea asyik sebut nak Angry Bird2..mau lalu tepi keta yg ada patung AB sangatla..excited..cemana dia tau, entahlah..maybe dari umah KakMidah kot..anak2 dia rajin dok main kot...Saya ckp kt hubby kita kena buat sesuatu dengan membeli sebijik Tablet kat anak (yang sebenarnya mak dia yang nak guna lebih)...Maka berjanji lah kami nak share sorang separuh untuk membiayai cost sebijik Samsung Galaxy Tab 10.1...tapi..bila sampai kedai...bukan Tablet yang di bawak..tapi S2....huwaaa...di sebabkan saya merajuk tak dapat Tablet..tak mau share!!! maka S2 hak mutlak si suami ja la.jeles betoi..ingat nanti nk pi bli ja sengap2 bila dapat B..jgn harap nak guna ok...tp la ni tengok Zhea dah pandai main Angry Bird kat henpok ayah dia..rasa nya takyah beli Tablet lah lagi buat masa ni.Jimat duit mama, zhea oit,,.,bleh mama beli benda lain :P..tapi..saya dok menggila bekenan Galaxy Notes...tiba2 jadi gila sebab tengok S2 sangat lawa..laju...huwaaa...tp duit tadak!mula la pujuk2 bedmate ajak share sebagai tanda chenta kepada bini dia yang montel ni.

4.Berita terbaru dalam family mertua saya, adik ipaq saya pregnant (mama Nufail)..hohoho raya taun depan bertambah la cucu Tok Jerah..due bulan July..

5.27 November ni, adik perempuan saya nak kawen..syoknya..tapi selai baju baru pun saya tak buat..pakai ja la baju kurung raya yang dok segak2 lagi tergantung dalam almari..cakap bab kenduri ni..seronot sebab dapat jumpa sedara2..kawan2 lama di kampung...harap2 bertambah jugak..cucu mak saya taun depan../(bukan saya pregnant taun depan la)

6.Wani, BFF saya dari kecik, yang kawen bulan June aritu pun confirm pregnant...ramainya baby baru taun depan


Friday, November 11, 2011

Sebelas hari bulan Sebelas Tahun Dua Ribu Sebelas

11.11.2011 amboi banyaknya number sebelas, ramai sangat orang dok teruja dengan tarikh ni, ya la tarikh cantek kan :)

Tak sabaq tunggu 12.12.2012 taun depan, our 8th anniversary!!! pukui 12 tengah hari tau.
Tringat dulu masa nak lahirkan zhea ingatkan lahir 08.08.2008 skali terlajak 29 minit jadilah 09.08.2008 00:29 am dia dilahirkan (cser ok, kalu tau, dari pukui 8pm dah suruh doctor operet bok kluaq Zhea, dpt la 080808..haha

Mood rajin masih belum menjelma, malas semedang, sampai buat kja pun byk error :( (sangat tak bagus)

Cerita bab Raya Korban

Kenduri Akikah Adeeb, Korban..alhamdulillah berjalan dengan lancar tanpa sebarang gambar!!! photographer demam teruk malam raya..sian..ketaq jugak saya bila tengok laki sendiri terketaq muka sampai biru demam.kaki sejuk mcm pegang ais tau...mmg gila2 takut..takut kot jadi apa2..lagi satu..takut nk drive TW sendiri bawak pi sepital..kekeke ya la..saya jrg la bawak TW...selalu bawak kot taman umah ja...kalu suh bawak Kancil..memang merempit sakan la.

Malam raya myhuby demam teruk, temp 40 degC tau...bagi makan ubat setiap 4 jam, paksa minum ayaq kosong banyak2..bangun pagi raya macam ok skit..panas badan dah kurang..cuma nampak dia pucat lagi..lps sembahyang raya..terus ke tempat penyembelihan, nk ambik daging..saya,zhea & adeeb ikut sekali..takut jadi apa2 kt dia..tu yg ikut..dia pun cakap "mama..esok mama ikut pi ambik daging, takut pitam" kekeke ka pitam tengok lembu kena sembelih.

Zhea & Adeeb relaks ja tengok lembu kena sembelih, tapi saya plak takut..huwaaa...zhea siap dok tiru2 suara lembu tu lagi..mcm2..Gambaq memang takdakla.Kami bawak balik daging pukui 12 dah..lauk2 lain pun dah siap masak..tunggu nak masak daging ja.Menu kenduri aritu :

  • Kari Ikan Seludu + Buah Kundoq (sedap gilaaaa)
  • Sup Tulang + GearBox (gila banyak saya makan sampai malam tu kena telan panadol, sakit kepala berdenyut2)
  • Daging Masak Asam
  • Daging Bakaq
  • Daging + Perut Rebus
  • Sambal Belacan + Kerisik
  • Ulam Selom,Pucuk Janggus,Daun Putat,Timun
  • Bihun Goreng
  • Ketupat Palas
  • Kari Daging
Alhamdulillah semua licin, 2 tompok daging tu semua masak, takdak yang sedekah mentah pun.Banyak sedekah lauk2 yang dah di masak ja.

Ok la nanti bila mood rajin mai, update lagi.

Thursday, November 3, 2011

Ikut Mood

Kalu tengah mood rajin, sari sampai 2 3 entry, bila mai malas, sebulan takdak entry..haha

eh eh tak sabaq nak balik kampung esok, Raya Haji + Akikah Adeeb + Kenduri Korban

jemput mai rumah IL saya kat Beseri, depan IKM Beseri, sebelum Empangan Timah Tasoh & Kedai TokMek.Pada 6 November ni, 2-6pm.Mai la..kot2 nak merasa kenduri kampong.

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...