Friday, October 14, 2011

ZHea 3Y2M



  • belum diapers free lagi, mama dia ni belum semangat kental nk ajaq potty training.asyik dok delay2 dari satu weekend ke weekend satu lagi.
  • masih minum susu dengan banyak sekali, nasik tetap kurang, kalu bagi mee,kuaetiaw,bihun laju sikit.walaupun zhea kurang makan nasik, tiap2 malam mesti dia "mama, kakak nak makan nasik"kadang2 pukui 10pm pun dia mintak.nak tak nak kena sediakan jugak, dia makan, tp kuantiti yang sangattt sikitttt...kalu makan nasik..lauk peveret dia ayam goreng,kari ikan.
  • bab baca,kenai ABC,123-20, dah passed.Cuma tulis tu..ada lagi huruf2 yang tak reti nak buat, contohnya selalu tulis B terbalik.
  • zhea suka melukis, suka sangat lukis gambar muka orang.kadang2 lukis gambaq kami ber4.
  • Suka pakai perfume, sampai kena sembunyi perfume mama & ayah.Pakai perfume pulak bukan dia suruh sembur dekat leher or tangan, tapi kat ketiak!!
  • Pendek kata dah pandai nak melawa, asyik nak pakai lipgloss saja, asyik ngadu mulut kakak kering, padahai dah merelit2 dah mulut tu dengan lipgloss..nak pakai lagi..tapi lepas pakai, dia mesti nak kiss pipi orang, sama ada mama dia atau adik dia yang akan jadi mangsa :P
  • Bab bercakap, ok la..kadang2 nak tergelak dengan ayat2 dia.
  • lagi satu...suka ambik gambaq, kiranya camera Canon Ixus kami yang lama tu memang dah hak milik mutlak dia la :P
  • Suka merajuk..hahahha

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...