Monday, October 24, 2011

Gambar2 cuti2 Lumut

*warning, pic banyak dalam entry ni.mood meng"upload" gambaq dalam blog sudah mari :)

Ingat entry ni, pasal cuti2 malaysia @ Lumut

Kami stay dekat Orient Star Resort Lumut, ok la hotel ni,kira ada basic2 amenity tu, ada bath tub yang penting untuk senang putera puteri berendam.
Total / Room Charge:USD 91.20 (deluxe room + extra bed) kalu dlm RM275 la.

Kami bertolak dari Penang pukul 9am dengan pertolongan PapaGo! Sampai Lumut pukui 11am, tak bleh nak check in lagi, check in pukul 2pm.So, makan dulu..singgah KFC kt Lumut.

zhea baru bangun tidoq

Adeeb tengah kerkah baik nya paha ayam

dah boleh check in, anak2 sangat excited.Zhea buat2 tidoq, Adeeb apa lagi urusan panjat memanjat dan lompat melompat

view dari bilik kami, memang request nak yang betoi2 mengadap laut

balkoni, seriyau nak lepas anak2 main kat sini, macam bahya sangat, kami dok level 3

swimming pool
zhea memang asyik ulang tnya "bila kakak boleh mandi", tapi awal lagi, cuaca panas sangat bagi depa berendam dalam bath tub dulu

dah petang baru bawak anak2 turun kat private beach, memang la private tapi rasa tk bersih sangat la.takdak pun orang mandi2 kt situ, kami pun tak berani nak bawak anak2 mandi pantai..entah..mcm seryau2 ja..bahaya..kecik lagi

Adeeb main pasir, ada jugak sekali dia makan pasir..hahaha

my darlingtonpair :)

zhea rambut afro nampak!

lepas ronda2 kat pantai, terjun tiruk kat kolam, yeayy!!!

nasib la kolam sini tak kisah sangat kalu tak pakai swimming suit.wajib beli sorang satu pasni


Adeeb yang konon2 takut ayaq

dah nak Maghrib
Malas tu keluar jalan2 kat Jetty Lumut, dinner sekali kat restoren apa ntah..servis..kronik lembab.mintak ikan 3 rasa dia mai hantaq ikan bakaq.tak mintak udang celup tepong, mai hantaq pulak.ngokngek la sangat..nasib sedap

lepas penat2 main, balik tidoq terus..dua bradik ni..senang ja lena sebab penat main

budak paling lambat bangun

dahi kena gigit nyamok

good morning Adeeb!

sarap jom, zhea siap tak lalu nak makan la..tu dok nampak ayaq kolam memanggil2, tapi tetap kena paksa makan dulu


us
sekali lagi terjun tiruk :P

siap2 nak balik dah


zhea lukis
part paling last, family pic

Terus balik Penang, kui 3pm sampai.Alhamdulillah best tengok anak2 happy.Next trip, December, macam nak pi Melaka pulak.

3 comments:

Shafila Ismail said...

mai melaka singgah umah kila... kila tgh simpan wet nak g tganu, kelate lak.... plan raya cina... tp cousin kawen lak ngn org JB bln 3, kena simpan wet jugk...nak g

Ila said...

budak2 memang seronok kan bila nampak air

Haslinda said...

Kila~InsyaAllah, kalu pi sana banyak sangat port org "pelawa" pi ni :)

Ila~ha ah kan, kdg2 aku bukak paip air nk basuh pinggan pun adeeb dah bising2 nk main air.

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...