Wednesday, October 12, 2011

Tukar Tadika Zhea

Aritu kan ada cakap dah daftar Zhea kat Smart Reader, tapi baru2 ni kami pi daftar pulak kat Nur Cemerlang (sapa2 kat blah Penang Island tau kot, English KinderGarten jugak, cuma ada Islamic2 sikit).Sebabnya, ayah Zhea macam tak sedap ati nak antaq SR...takpa instinct makpak kadang2 betoi..walaupun dalam hati saya nak jugak antaq ke SR.So far, dok tnya mak2 yang antaq anak ke NC ni..smua feedback tak mengecewakan la.

mai nak buat perbandingan sikit,
SR-masuk pukul 9am sampai 11.45am rm270
NC-masuk pukul 8am-12 rm200 + kelas agama

Memandangkan, mak pak dia pun ilmu agama yang senipis kulit bawang, rasanya tak salah la antaq anak ke skolah yang ada ajaq agama2 dari kecik.Sekarang dah ajaq sikit2 baca Alif Ba Ta, so far zhea macam dah mula kenai2 huruf dah.

Saspen betoi nak tunggu bulan 12, sebab kelas dia start bulan 12 taun ni.

*tak sabaq nak bawak dia soping beg skolah,track suit & etc..hahaha anak baru nak masuk tadika 4 taun, mak excited macam anak dah nak masuk u.

1 comment:

Marini said...

hihi... samalah kita... excited beli brg2 sekolah anak padahal baru masuk tadika...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...