Friday, October 14, 2011

Adeeb 1Y4M


*pi makan, naik berdiri atas meja,senario yang biasa :P

*meraung kalu saya masuk toilet, sebab dia nak ikut masuk sama main ayaq, senario biasa jugak

*ayaq lioq meleleh, tap tap tap..kurang biasa time ni Adeeb kena HFMD, sian..nak minum susu tak bleh..makan tak bleh..dok pegang botoi susu tunjuk..masuk mulut..dia nangis & buang botoi..dok brapa2 minit pulak..ulang benda sama..banyak gila ulcer dalam mulut dia..sian anak saya...dlu Zhea pun besa kena skali...sengsara tengok...nasib sekarang dah lega.

  • Adeeb dah 1Y4M, dah boleh berlari, sekarang tengok dia banyak lari dari berjalan!
  • bercakap, so far dah panggil mama,dada (hahaha kt ayah dia panggil dada apa ke merga pun taktau), kakak,nak,jatuh,terima kaseh,thank you.
  • Pandai IKUT kalu bilang 12345678910, boleh IKUT ja tau kalu orang sebut, bukan pandai baca sendiri lagi.Pelan2 dok ajaq..Satg ada yang heran plak..cepatnya Adeeb reti bilang 123
  • Peminat setia cerita Handy Manny,Toy Story 1,2,3 (ni sama macam kakak dia..dlu masa baya2 Adeeb, Zhea mmg pemint setia TS) & RIO.
  • Manja melampau2, kalu nak tidoq, wajib naik tidoq atas badan mama dia dulu..kalu tak...tak akan lena dia..walaupun kadang2 try suh ayah dia bagi tidoq..tak akan tidoq punya..sangatlah anak emak!..tringat zhea..klu kena marah..nangis dia panggil ayah..huwaa..sedih mama..trus tak jadi marah.
  • Dari segi index keaktifan, rasa selari dengan budak2 lelaki la..buas tu biasa la..takdak la aksi panjat cabinet tv,kepala tersangkut kt coridor,panjat grill sliding door dan yang terbaru..tolak kerusi meja makan..naik berdiri!!! geramnyaa

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...