Friday, September 16, 2011

Raya 2011~Raya Kedua

Dah abis raya pertama berjalan kerumah sedara2 belah saya.
Raya kedua turk berjalan umah sedara belah myhuby pulak.
Aritu ada openhouse umah cousin huby, memang port kt situ ja la, saheh ramai sedara2 berkumpul kat situ.

Tapi pagi sebelum pi open house kami keluaq beraya umah kawan2 huby dekat2 kampong dia.

zhea mula2 baik ja pakai baju ni, siap rambut bersepit reben2 bagai..tapi bila dah masuk umah ke2 belemoih..terpaksa balik tukaq baju lain sebelum pi open house



Nufail
*time ni semua masing2 tengah bersiap tunggu, nak pi ramai2.MyFIL &myMIL pun sekali naik kereta dengan kami.

dah sampai open house, umah tu ada kolam ayaq pancut pulak dah tepi rumah..so budak2 ni..memang dok kalut nk terjun dalam kolam ja..hish...mencabar kesabaran betoi..dengan2 Adeeb nak celup tangan tangkap ikan.
satu2nya gambaq zhea yang tersenyum simpul paling comel di mata saya.
susah betoi nak ambik gambaq dia senyum2 macam ni sekarang.

ini anak sedara huby, anak myBIL, besaq2 dah depa, sorang dok uia,sorg lgi dah form 4.

time ni..Adeeb ok lagi dalam rumah...last2 tengah duduk kt kerusi ni..dia boleh p sua kaki masuk celak corak2 ukir kerusi tu..jenuh keryau nak keluaq tak boleh :P

menu openhouse sangat banyak, saya sempat makan nasik tomato,sate,kek berjenis2 ja..sebab kenyang sangat..tp malam tu km pi lagi sekali, sebab ada kambing bakaq yang jenis tergedang sekoq atas api tu..kambing..takkan ditolak la :P

Lepas balik open house tu..pi beraya umah abang,adik,kakak2 MIL.Tapi tak boleh lama2 sebab Adeeb dah buat perangai sebab mengantok.

umah MakCik Nah,adik MIL
nampak dak myFIl...sekarang boleh gagah jalan skit2 pakai tongkat tu..kira ok skit dari dulu..naik wheelchair ja.

lepas balik jalan2 beraya siang tu...zhea sambung main dengan firdaus..sampai dekat magrib..beketoi berminyak ja badan firdaus..terkejut zhea..hehe


malam tu..sambung lagi Kambing Grill,BBQ segala makneka..kami memang makan sungguh2 hati la..sebab dua laki bini memang hantu kambing pun

dah nak balik..kelam2 Adeeb relaks ja berlari tak bagi pegang dia

yeah dah bleh balik..penat..tp seronok..n anak2 dapat byk duit raya aritu :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...