Wednesday, September 14, 2011

Raya 2011~Malam Hari Raya Pertama

Malam raya pertama tu, ramai sangat sedara2 belah MIL mai raya kat rumah.
Best, macam2 cerita keluaq.Tapi yang menarik perhatian saya "sepupu" Adeeb ni...
Saya tulis sepupu ja lah ya, sebab dia ni macam anak angkat cousin huby ka cemana ntah nak cerita.Sebaya Adeeb dia ni, ikutkan dia due bulan July, Adeeb bulan June..kira nak sebaya lah kan..Tapi dia lahir awal..premature..bulan April dah lahir kalu tak silap.Jadinya baby premature la..masa lahir dia baru 6bulan dalam perut mak dia..600gram ja masa dia dilahirkan.Sebab nya, masa mak dia pregnantkan dia..mak dia kena cancer..tengah proses kimoterapi, mcm terpregnantkan dia..jadinya..dia lahir tak cukup bulan..lepas tu..ada mcm lambat skit la proses tumbesarannya, ...yang menyedihkan lagi...mak dia baru ja meninggal masa puasa ke 12 aritu sebab cancer tu lah...Sedihnya saya tengok dia..nasiblah cousin huby mau jaga macam anak sendiri..dan ramai orang sayangkan dia..

Time ni...Adeeb menerpa kat dia..risau takut dia pi tolak sepupu dia ni...

**bahyakan kalu tengah pregnant buat kimo,xray dan sewaktu dengannya.


No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...