Wednesday, September 14, 2011

Raya 2011~Hari Raya Pertama


*seronok raya tahun ni, sebab semua adik beradik ada.
Berdiri dari kiri:Su (adik myhuby) mendukung anak dia Danial Nufail,Nasir (suami Su),Saya mendukung Adeeb Zafran,myhuby mendukung Zhea Rayhana,MyBIL,MyBiras,Ayu (mak Firdaus),Anuar (abah Firdaus)
Duduk dari kiri:Syazwani (anak BIL),Pakcik Man (adik ipaq FIL),myFIL,myMIL,Makcik Ani (adik FIL),Firdaus,Ridzwan (anak BIL)

Hai Semua!

Nak cerita pasal raya pertama.
Awai2 buta saya dah bangun, konon2 nak tolong MIL isikan kuih raya dalam balang, sekali Adeeb jaga sekali la..so, apa pun tak boleh buat sebab dia suka kacau :P (*ngelat)

Pagi raya tu, ok ja nasib la Perlis dah tak hujan, panas elok ja, nasib baik!
Semua orang dapat pi semayang raya kat masjid, kecuali mak2 yang beranak kecik n myFIL ja..dia memang dah tk boleh nak jalan dah pun (gout teruk).Tak sabaq tunggu anak2 besaq boleh pi semayang raya sama2 nanti.


ni myMIL tengah kalut2 basuh pinggan, sebab tetamu dah terus mai lepas balik semayang raya.

depa ni la tetamu yang pertama mai, takdan nak hidang2 apa depa dah sampai..kelam kabut lah jugak...lain kali..jangan la mai awai sangat..ni tak..keluaq2 masjid dah terpa (kami dah buat2 muka dah, ya la...awai sangat, sesama kami pun takdan beraya lagi...takdan nk breakfast..kalut gila)

zhea, pagi2 lepas siap2 comei2..dok landing tengok tv ja..tak hirau orang nk mai beraya ka apa.
*seksi, nasib tak nampak spender

ni zhea dengan adik Nufail (anak adik myhuby), time ni tengah tunggu orang set kan tempat nak ambik gambaq family..punya susah nak amik gambaq budak2 ni..tak dok diam..depa buat hal depa ja.

Adeeb dengan TokCik Ani (adik FIL)

yeay dengan ayah, terpaksa bagi sudu ni sebab nak suruh dia diam

dua orang ni, tetap buat hal depa jugak, kutip bunga,kutip daun..

saya & Adeeb, pelekoh lagi nak suh diam tengok camera

dapat jugak cekup Zhea!


gambar berdua :P

ber4
abis bergambaq, baru nk makan, tengah kulum kuih raya :P


salam2 dengan myMIL (banyak dosa dengan dia ni, sb menantu yang malas..balik kampung semua dia buat..hehe)

myFIL


anak mak lah ni!

Lepas salam2,dalam pukui 11am, terus cargas balik umah mak saya !!!! siokkk

ini Amer Mukhriz, anak abang saya

*tudung purple, Maherah, anak abang saya jugak, yg tudung bunga2 tu cousin dia dari kpg

gambar bersama adik beradik saya

dan lagi..Adeeb lena sepanjang kat sana, mangkit2 keryau macam kena tibai..rupanya kawan lapaq nasik :P..Raya2 kalut2 sampai lupa ke nasik..last2 jamu laksa baru dia ok.

Sampai ke senja beraya rumah sedara2 belah mak saya.Malam baru balik umah IL layan2 orang mai beraya & rest2..penat tapi best.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...