Wednesday, August 3, 2011

Tukaq Botoi Susu

Sebenarnya memang plan nk tukaq botoi susu kat Zhea & Adeeb ni.
Sebelum ni pakai dua2 pakai Avent dari newborn sampai la sekarang, Zhea nak 3 taun, Adeeb dah setaun.
Sebab2 nak tukaq:
  • Susah nak bezakan botoi Adeeb & Zhea, ada jugak tanda2, tapi kadang dah kalut tertukaq jugak.Depa pun hentam ja kadang adik minum ja balance susu kakak,vice versa.
  • Harga Avent pun kemain boleh tahan la ni, taun lepas puting dia rm19.90 ja, ni baru2 ni tengok dah rm28.++ , dah la kena tukaq 3 bulan sekali, darabkan dengan 2 pulak, sebab dah 2 org guna :P
  • Corak botoi MAM sangat cantek!! bekenan dari dulu lagi nk bagi anak2 pakai yang tu, tapi dah start dengan Avent macam malas nak tukaq.Comei, kalu untuk Boy ada kaler Biru & Hijau, untuk Girl pulak Pink & Purple.Comeiii.
  • Botoi MAM jugak anti colic & BPA Free sama macam Avent

*pic~google

Jadinya saya pun nak test, beli la sorg sebijik dulu.So far Zhea ok ja, siap cakap susu sedap pakai botoi pink.hahaha kerap pulak dah mintak susu.Adeeb la pulak masalahnya dia takmau.Nampaknya, Zhea saja la yang bertukaq, Adeeb pakai Avent lagi.Ok jugak la senang nak bezakan :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...