Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan 3, 1432H

Yea yeay!!!
Berjaya jugak masak sendiri lauk untuk berbuka + bersahor.
Memperkenalkan....................................................


Gulai Udang Berkacang Panjang

hahaha baru pukui 2 ni, dah berangan macam2,tekak rasa kering sangat.
Sebenarnya ni saya balik masak lunch time tadi, balik rumah.Sempat la masak sejenis ni ja pun.Kalu ikutkan boleh ja nk masak lagi lauk tambah2, tadi sebab kalut tak cukup masa (lunch time sejam ja tp drag dekat 2 jam jadinya) mula2 pi Bank,pastu singgah kedai beli barang basah untuk nak masak,balik umah siang2 simpan semua, dan masak sejenis ni ja dulu.Dah siap semua stok barang masak untuk minggu ni.

So, rasanya menu untuk berbuka hari ni :
  • Gulai Udang + Kacang Panjang
  • Ayam Goreng
  • Sambal Tumis Tempe
  • Sayoq Sawi (sebenarnya saya tak suka makan sayoq bulan posa ni, tp memandangkan ada lagi balance sayoq hat sebelum posa tu, kena perabih la,takkan nak buang kan)
  • Ayaq Sirap Ros F&N + buah kembang semangkok
  • Kuih2 ingat nak beli kt depan rumah ja, dah nampak ada org dok menjuai.

Uish uish uish tak sabaq nak balik rasanya nak sambung masak hat lain2.(tengah semangat lah katakan)




1 comment:

MRS. K said...

aduhhhhhhhhhhhhhhh!

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...