Friday, August 12, 2011

Niat yang asalnya nak ke MARKET,

Niat yang asalnya nak pi beli daging lembu kat market Bayan Baru, untuk memasak Mee Kuah petang ni untuk berbuka :)
Sekali terkona pi SuperMarket pulak. hahaha mana taknya pukui 12 pi market tengok2 orang juai daging pun dah balik.Selalu pi pukui 12 ada lagi, maybe sebab bulan posa kot.Barang mentah cepat abis.

Jadinya sorang2 "nyong nyong nyong" kona p QueensBay Mall.
Yang pada mulanya ingat nak beli blouse kt Zhea & sehelai Tshirt kat Adeeb (dah sengkek nak mampuih ni...biasa la tengah2 bulan dah)
Jalan pi mai pi mai sorang2 dalam QB..tengok baju2 semua tak bekenan pulak..

Last2 "ting" pi masuk kedai tengok kasut kat Zhea la, kan kasut dia tak beli lagi.Aritu tengok kt Clarks dah abis size 9 pulak.Malas dah nak p Clarks kt Sunway Carnical @ Gurney...rasa macam takdak time nk pi sana pulak.

Jadinya masuk la kedai Kids Style (yang dulunya Osh Kosh BGosh), tengok2 banyak kali..ambik jugak la kasut tu kat Zhea..patern nak sama ja dengan kasut raya dia hat taun lepas, beza skitttt ja pun..tengok2 harga pulak ada less 10% lagi baguih ..hahaha jimat duit mama kakak oit..

Balance bajet kasut tu, beli la stokin kt depa, dapat la sorg 2 pasang stokin, jadi lah kot.Stokin hat taun lepas pun banyak lagi.Gagah perosok pakai jugak la mau tak cukup :P


**Rasanya macam penutup shopping raya untuk anak2 dah kot.


Tinggai nak beli getah2 ikat rambut,cekak rambut kt Zhea saja..itu bila kita dah balik kpg cuti raya pun bleh..nanti kita pi Nat(pasar tani) kat kampung beli ok

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...