Tuesday, August 2, 2011

Ish Adeeb la

Yang sangat manja ketoi taik, sampai tidoq pun tangan sebelah dia pegang2 kuat baju mama tak bagi p mana2 tinggai dia tidoq.

Sangat2 tak memilih makan, bagi pi lah apa pun semua dia sebat.

Suka meragas (memanjat), setakat sofa tu, celah gigi ja bagi dia.Setakat la dah boleh meragas naik sofa,katil,cabinet tv dan yang terbaru..............Grill kat sliding door, naik sampai tahap 5 anak tangga dengan cepat sekali.Syabas anak jantan mama, abis la pasni tak boleh tinggai dia main sorang2.Bahaya!

*speaker yang dekat tv tu, dah nak patah, dia suka tolak2 bagi kena dinding, ada 2 3 kali speaker tu timpa atas dia sendiri.lawak pulak hahaha.


Ini hadiah besday, truck ni ikutkan mana boleh naik/masuk dalam dia..dia pi masuk jugak.Geram ja dah beberapa kali cubaan naik truck sendiri dan jatuh terlentang.
*time ni muka tengah tahan berak, sambil tengok katun.


Suka makan cucoq orang tua2, geng ayah dia la ni, asal free ja suruh buat cucoq (selalu cucoq tepong gandum buh ikan bilis/bawang aja)

Cucoq takdan sejuk pun dia dah kalut nak ambik.


huwaaa...gigi atas ada 4, gigi bawah ada 2.Tengok gigi atas dia punya la jarang tengah, ayah dia dah risau2 sebab isap puting kot jadi camtu.Tapi saya menafikan sekeras2nya sebab puting avent kan orthodontik punya.Bukan sebab puting la, tp sebab ada tok nenek dia pun gigi camni, menurun la tu.
*takpa Adeeb, pelakon Kamal Adli pun gigi jarang tengah apa, tetap hensem jugak kan :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...