Wednesday, June 22, 2011

Zhea & AND

Bila anak dah pandai bercakap ni best kan.
Ada2 saja ayat dia yang membuatkan dok tringat2 kat dia, especially time kerja, depa kat umah pengasuh.

Situasi 1, dalam kereta dah nak sampai Saujana Damai.Baru balik dari umah pengasuh
Mama:Kakak, kita kat mana dah ni?
Zhea:Kita nak balik rumah kakak AND adik
Mama:Ada sapa kat rumah kakak
Zhea:Ada kakak AND adik AND mama AND ayah

Situasi 2, tengok sekumpulan lembu
Zhea:mama2, kakak nampak lembu AND baby lembu AND ayah lembu
(cemana la budak ni bleh kenai lembu jantan plak ni)

la ni semua cakap mesti ada AND kat tengah2


Semalam saya kan demam..makan la nasik dgn sup bubuh sekali dalam mangkuk.senang nak hirup kuah.

Zhea:Mama, makan apa tu?
Mama:Nasik
ZHea:Bukanla, MEE kot
Mama:Nasik la kakak, tengok ni, kan nasik, bukan mee,kakak nak mee ka?
Zhea:nak mee.............(huwaa mee takdak la malam2 ni)
(tapi sebenarnya mangkung yang saya guna tu memang mangkuk untuk makan mee,kuewtiaw)






No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...