Monday, June 13, 2011

Weekend @ Musim Kenduri Kendara

Hello semua,

Cuti sekolah 2 minggu, banyak sungguh la kenduri kendara no.Tak larat atoq kenduri.

Tapi kami pi 2 rumah ja la.Tak terpi la kalu semua umah yang di jemput..Mintak maaf la banyak2 pada yang tak sempat nak pi tu.Payah, dengan cuaca hangat lit lit la ni, dengan anak merenek2 (hahaha baru dua dah rasa macam anak 12)

1.Kenduri Marina
Kenduri rumah sepupu saya, kira anak menakan saya la kawen ;P
Cantek pelamin dia, rasanya macam kenduri grand jugak ni, sebab anak perempuan sorang, lauk pun best, kami siap bleh makan khemah skali VIP lagi.Lepas makan dah nak balik Penang, mintak tapau lauk kenduri,kuih2,buah2 lagi :P.
Merasa la makan lauk kenduri 2 ari berturut2 di Penang.Keja dok perangat lauk ja la balik kerja.

Marina anak menakan saya.Kira teman sepermainan zaman kecik2 dulu.Beza brapa tahun ja dengan saya..Muda 3 4 taun ja rasa.(pic cilok dr FB dia)

Outdoor.amboi badan melentik sakan, jeles betoi kat orang yang slim2 ni.

2.Kenduri Wani aka sepiah, dan jugak my BFF dari kecik2 lagi tau.
Alhamdulillah..sampai jugak jodoh dia.
Jenuh la Wani pasni nak menguli capati pagi2 :) tu la kawen dengan orang Penang lagi.



ari akad nikah (jugak cilok dr FB) Yang sorang baju biru tu, still available, juga kawan dari sekolah rendah.


Ni satu2nya pic saya dengan pengantin, sapa suruh mai lambat, takdan nak amik gambabq dekat pelamin, sebab pengantin dah kalut nak p outdoor ;(

Takpa la apa2 pun Selamat Pengantin Baru, Semoga Kekal Berbahagia Selalu.Amin


Ni pulak, time kat umah MIL...bersepah ja tilam kat luaq..kami memang tidoq kat luaq ja lepas kes banjir Perlis, umah MIL still tak abis berkemas lagi..sapa nak kemas..dia pun tak larat dah..so duduk ja mana yang boleh..(tak sabaq nk suh myhuby renovate bilik pengantin kami yang dulu, nak pindah duduk dalam bilik balik, tak selesa la..dok kt luaq)


Ni BangDaut (Firdaus) yang sangat excited bila kami balik kampung.


Ya la sebab boleh main dengan Zhea!Kot ada yang heran walker ada kat belakang tu, kami kadang2 dah tak larat nak pedha Adeeb yang suka p merata, siap kutip taik cicak lagi, nasib takdan buh mulut,so kadang2 memang terpaksa letak Adeeb dalam walker nak bagi dia dok sengap sat.Adeeb dah boleh jalan skit2 tapi belum cekap lagi.Kadang nampak dia lagi suka merangkak dari jalan.

Budak comel lagi masam baru mangkit tidoq.


myhuby kalu balik kampung, takdak kerja lain..kerja nak mambasuh siTW dia ja.Sampai MIL cakap, eh basuh kerap sungguh haih turun kaler la lama2 :P

Bang Daut lagi.

Lepas balik dari kampung, ontheway balik Penang sempat singgah Puncak Mutiara Cafe.
Rasa memang dah kemaruk kambing la kami dua laki bini ni..Boleh kata sebulan sekali wajib pi pekena la..tapi rasanya sebulan ada 2 3 kali la kot.Entah la..kena dengan selera :P

Adeeb..ya Allah la ni..buas la...rasa tak boleh dok diam semenit..

Dua2 tengah pulun sate ayam


Ok lah, tu ja kot :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...