Monday, June 20, 2011

Hangat sungguh la ni kan

Panas kan cuaca sekarang, hari2 tidoq wajib kena bukak aircond, aritu try satu malam tidoq tak pasang aircond, memang sejam sekali wajib jaga, bukan apa..sat2 zhea merengek garu2 tak selesa..sat2 Adeeb plak "oh eh oh eh" panas..budak2 zaman sekarang, lahir ja kt hospital ber"aircond" makna kata lepas tu nak sejuk ja sedia..

so bil letrik tiap bulan adalah double triple.Selalunya bil letrik kat rumah saya adalah dalam rm50-60 ja sebulan..kalu musim sejuk..pasang kipas ja..sekali sekarang musim panas..tau berapa rm120-rm180..tu baru satu bijik ekon dalam master bedroom aja...(baru dok brangan2 nak letak kt living hall lagi seketoi, wajib kena beli inverter..katanya jimat 30%) jenuh la saya..sebab semua bil2 di atas batu jemala saya yang membayarnya :( eh eh dengaq kata Astro nya bil pun naik kan...pengsan la..Pas abis Maharaja Lawak ni..terus nak unsubscribe Mustika tu..jimat rm13.++

Tapi...tu baru panas dunia..panas akhirat...belum lg..

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...