Tuesday, May 24, 2011

Sepetang Di Kampung Saya

Hello semua,

Ni pic weekend baru ni, balik kampung secara mengejut!!

Tok Jerah (mak hubby sakit) kami balik ari Sabtu tu.

Entry pasal Tok Jerah sakit nanti2 la saya buat.

Kena ada mood yang kental untuk mengarang.



Tapi ni saja nak letak pic ari Ahad, saya balik umah mak saya.

Yeayy..tempat paling best di dunia, tak lain tak bukan kampung tempat lahir & di besarkan :)

**most of the pics here taken by Zhea.pantang nampak org nak amik gambar, dia kalut nk ambik jgk.Layan kan ja la.

Ni reban ayam TokBi.semua ayam2 memang duduk elok dalam reban ni..ada pagar kt keliling reban..supaya ayam2 tak berkeliaran berak merata kampung..kotoq kalu tk buat pagar ni.

Mak saya tengah kupas nyoq muda.Sedap..campoq ayaq gula + ais..memang hilang dahga.

Zhea nak ambik pic

Saya dan ayahnya budak2...menyampah plak tengok pic sendiri..perut yang berlapis2..tp lantak la..janji bahgia kan dahling kan :P sebenarnya sama2 perut berlapis tu..tp myhuby cover dengan baju..saya tlupa nk cover..huduh la jgk



Kalu balik kampung saya tak sah kalu tak minum ayaq nyoq muda..pokok nyoq ni dekat tanah future rumah saya bila tua nanti(brangan2)..mak saya tanamkan siap2..rendah ja pokoknya..petik trus pakai tangan.Time jalan2 tepi bendang ni..risau ja takut zhea terpeleot masuk dalam petak (sawah..org perlis panggil petak).


tanah lapang ni..ada pokok cactus..mak saya jugak tanam..biasa la dah pencen..tak dak nk buat apa..asyik berkebun ja..sampai hitam la dia..asyik berjemoq ja..dulu2 sebelum pencen mak saya tak la gelap sangat pun.



Ni dangau, jugak tempat berkelah time petang2..nk baring2 lena pun bleh.

Adeeb montel mana???tengah lena dalam umah :P

**entry carca merba takdak mood nak mengarang

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...