Wednesday, April 13, 2011

Zhea & Adeeb

Hello semua,

Lama betoi saya tak update blog.Busy la, takdak masa.
Kalu kat umah jarang nak ON laptop and nk tulis2 blog ni.
Yang sempat pun on FB kat henpon aja.

Ni zhea & adeeb, masalah sekarang ni zhea suka sungguh tolak/tampar pipi adik.
Kalu tolak sampai jatuh terlentang la si adeeb ni, kepala pun mesti la jatuh kena lantai skali.
Pastu meraung sakan.Sian Adeeb, yang Zhea pulak maybe rimas, adik dia suka sangat kacau barang dia, tak pun suka tarik rambut dia.

Dah try cakap dengan Zhea elok2, jangan tolak adik, dia dengar sat, pastu buat balik.
Dah bila kerap sangat, mula la sora mak tarzan nak keluaq.Rasanya satu block dengaq.
Malu jugak, tapi dah tak bleh nak control, rasa baik jerit ja dari tangan ni cepat ja merayap nak cubit or pukul zhea tu.Sabaq ja la, nak mendidik anak2 bukan senang kan :)

Tengoklah ni, zhea mulanya baca buku kat bawah, saya suh zhea letak buku kat sofa, konon2 adik tak kacau.Sekali Adeeb pun berdiri sekali nak "baca" buku dengan kakak.

Last2 berebut pi berebut mai, koyak !!


mula2 pegang sikit2 dulu

ok, kakak biaq ja dulu

ni dah gaya2 nak tolak dah, "adik nii"

"kakak, adik bukan nak kacau, nak tumpang baca jugak, nak pandai macam kakak, tapi kakak pulak kedekut hangit"
(zhea memang sangat kedekut barang2 dia,geram betoi)

1 comment:

Ila said...

hehhe..comey jer mereka berdua ni..kena byk sabar kan

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...