Tuesday, March 8, 2011

Pasal Zhea pulak

Yeay, naik keta dah tak payah duduk dalam carseat, dia sendiri yang takmau dalam erti kata lain keryau meraung2 takmau dok dah.Jadinya hari2 antar dia p umah pengasuh duduk begini la, duduk di sebelah driver dan WAJIB pakai seatbelt!tp tu ikut mood la..kdg2 dia rimas tkmau pakai, tk guna jgk nak paksa pun.Tapi mmg selalu dia sendiri yang nak pakai.

Eh sapa2 yang anak dia sebaya dgn zhea kan, malam2 tidoq menyusu kuat dak?zhea..kalu time tidoq..satu malam mau 4 kali minum susu..isk isk isk..jenuh la mak dia ni..dgn adik lg...tp siang mmg kurang la dia minum susu, selalu siang dalam 2 3 botoi ja tp 9oz, malam walau 4 kali pun tetap 9oz..rasa mcm nk try bg susu lain ja malam2 bg dia nyenyak tidoq skit, ni tak..takdan sejam minum susu sebotoi..dah hek hek hek lg nk susu..dia pun sure tidoq tk nyenyak sb perut lapaq..dah usaha bg dia makan nasik byk time dinner, tak jalan jgk..

Rasanya kan, ok dak klu time malam bg dia susu lain..contohnya Pediasure..sb tgk cousin dia sorg ni..mlm2 minum tu..tidoq nyenyak skit..maybe cpt kenyang kot susu tu...dah usulkan kepada "banker" dia tu semua ok aja.


Semalam zhea tengah main2 dgn Adeeb, sekali tangan Adeeb terkapit meja, nangis lah si adiknya ni..zhea dah tercengang2..bulat2 mata..tk bersalah (memang zhea tk bersalah mama tau,zhea tak sengaja).Lantas zhea pun cakap kat adik dia "sory adik, dok diam2 kakak amik ubat" (sambil lari2 cari losyen, bg zhea losyen tu ubat la.sb selalu dia gatai2 kulit (eczema) saya akan trus sapu losyen..konon2 ubat lah tu :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...