Sunday, March 6, 2011

Jalan2 weekend tapi dekat2 aja

Weekend 19&20 feb aritu ayah budak2 ni tak kena keja, dan kami tk balik kampung minggu tersebut.So gunakanlah masa cuti sebaik mungkin :P
Ari Sabtu,kami pun pergi lah ke negeri jiran,iaitu Perak..hahaha p takat Taiping ja pun :P
Asalnya nk bermalam kt sana, tapi dah malam terpaksa balik ke Penang sb Adeeb keryau mengamok "nak naik ndoi'...geram btoi!

Ok la, malas nk mengarang panjang2, tak brapa nk pandai maklum BM masa SPM takdapat A1
:(

Zoo Taiping, nak bawak anak2 tgk binatang2.

baru sampai


zhea blur2 sb baru bangun tidoq, sedaq2 dok depan singa


ayahnya mcm dok tahan nafas ja dukung budak seberat sekampit beras cap rambutan stok 2 bulan.


disebabkan tak larat nk dukung seketoi ni, maka duduklah kamu di dalam mekleren kues ni.


masa ni zhe dah recharge, sb pekena ayaq Ribena sekotak..binatang paling dia excited tgk adalah "Lifen"

Tu ayah lifen, tu mama lifen, tu kakak lifen,tu baby lifen" zhea mesti gajah paling besaq tu mama lifen kan!

saya menggunakan teknik melindung perut boroi dgn mendukung anak.hahahaha

penat2 jalan, wajib ambik gambaq, tanda kata pi situ :P



ni time sblum nk balik ok lagi...walau mengantuk...dok sat..keryau sakan mengantuk nk tidoq ndoi...terpaksa la packing barang dan terus balik Penang malam tu jugak.Apa la Adeeb ni, takdan mama nk rasa Kutiaq Doli yg kata sedap sangat tu.





dah balik umah, naik ndoi..ok ja la..maybe rindu kt patung rimau kunin ni kot..lupa bawak p skali.





Ahad, esoknya nak jalan2 lagi..mula2 p Queensbay, sb nak beli apa ntah..lupa..ayah budak2 ni yg mencari barang dia.Lepas tu masuk Borders..cari buku kt zhea..ha..so far nampak la zhea menunjukkan minat dengan buku,even tak reti baca lagi..tkpa pelan2 la..la ni baru kenai ABC, pelan2 ajaq la..mengeja,membaca semua..moga2 minat zhea tu berterusan la.


lepas tu dia kalut nak naik menatang kuda ni plak



mula2 muka takut ja..pegang punya kuat!

Last sekali, makan banana split :) ini mak budak2 yang request, utk menampah index lemak didalam badan.

Keluaq dari QB, km p seberang plak..jalan2 ke Mengkuang Dam, tempat joging dulu2 zaman blajaq kt Uitm.Tempat tu still sama lg mcm dlu.

Adeeb kalu org letak kt stereng muka kernyeh besaq stereng la dia



zhea penat berjalan kt qb, bg chance dia lena sat.





masa kt QB beli kan zhea layang2, khas utk main kt sini

tengok..ramainya orang..tgh dok bg ikan2 dalam empangan ni makan..tgk dekat2 mmg byk gila ikan.ikan pun mai makan kt tangan2 kita ja..best!

Akhir kata, terima llah gambaq zhea yg sangat hepi main layang2.Layang2 ni bentuk burung..zhea pun excited la "adik2 tengok bird fly bird fly"

**buat suami terchenta,TQ byk2 sb tlg sponsor semua!

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...