Wednesday, January 26, 2011

Adeeb Demam lagi

Hello semua,

Arini bukan takat pedih mata tambah sikit dengan pening kepala miaw2.
Semalam Adeeb merengek2 pukui 2am, mcm meracau2 tu.
Mula2 saya ingatkan sb ketat idung, p bukak lampu nak tengok pasai apa.
Sekali..muka dia dah merah2 dah..badan dia panas gila!!
Check temperature 39.2!!
Dah gabra taktau nak buat apa, nak masuk ubat ikut bontot mula nya, tp blur2 lagi boleh ka ha budak bawah 1y guna ubat ikut bontot..ubat tu cam kuat ja..Tak berani lah pulak.

Abis tu bg ja ubat demam yg selalu ambik kt Doc Lim tu.Memang sekali2 p check up kt dia, km akan mintak ubat demam,selsema,batuk yg byk.saja simpan buat stock!
Okay dah bg ubat demam, tukar bagi Adeeb pakai baju lubang2 dia p berak pulak...maybe kot kluaq panas kot..hahaha..letak baby cool fever kat dahi dia..takdan 5 minit dia dah cabut pulak..lekat balik..cabut..lekat balik cabut..dia rimas kot ada benda2 pelekat kt muka.

Lps setengah jam..suhu baadan dia dah turun dah..legha..

Org ckp kena jelum dgn ayaq kan klu demam panas..tp takut pulak sb dia ada selsema sekali, nnti lambat legha la pulak..entah la..bila mai jadi camni..panic..tak ketahuan nk buat apa..dah tu dok sorg pulak,ayah depa kja.


sian anak teruna saya yang hensem ni, abis merah2 muka


Saya berjaga sampai pukul 4am, sb takut badan dia panas balik or tarik ka apa..lps tu tgk dia dah lena baik dah..saya pun join sekaki la..sampai 7am.

Ermm..pagi ni nampak adeeb nya hingus dah kering, badan pun dah tak panas.kakak dia pulak la haih..keluaq hinguih mcm ayaq terjun.cepat betoi berjangkit.Jenuh pagi tadi berperang nak bagi ubat.


No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...