Monday, December 27, 2010

Menu sehari selepas Hari Natal

Cuti lagi..so apa lagi..masak2 ja lah.
Nak Keluaq??myhuby keja lagi :(
Tapi ok2 aja dok umah dgn anak2 pun best la, penat beguling2 ja dgn depa.Best!!


Daging Goreng Kunyit (liatnya bukan main..padahal masak lama tu)
TomYam Sotong..sedap mcm nk pengsan2 hehe.pakai pes yang bli kt Giant dalam botoi ada tulis Siam tu..tp ada cop halal..sedap..pekat ja kuah dia berbanding pakai pes Brand Axxx @ Mxxxx.


Dah petang2 mcm tringin nk makan Buboq Kacang..tapi bahan takdak..Malam lps Magrib kluaq p kedai bawah..jalan kaki dgn zhea ja.Bli Kacang Hijau,Sagu,Nyoq...dah balik umah called MIL tnya resepi nk buat camna..(mmg selalu nak masak apa2 yg mcm susah skit, saya akan called kampung mintak resepi)Sekali MIL ckp kna buh gula merah + daun pandan..takdak lah pulak..so ganti pakai gula pasir biasa tu...hahaha tp saja2 p TAMBAH PENCELUP merah nak bagi cun..sb mulanya nampak cam pucat ja.
Dah siap rasa, ok ikut "spec" yang saya nak..makan dgn roti..sedap :P


No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...