Thursday, December 2, 2010

Aidiladha 2010

Raya Haji taun ni sangat biasa2, ya la dgn umah MIL baru lepas banjir, sangat menyedihkan.
80% barang2 rumah semua rosak.So, kami balik kampung niat nk tlg2 kemas umah ja la.
Tapi myMIL nak jugak buat ketupat n gulai daging, n saya tlg2 goreng bihun saja :P

Baju raya pun tak pakai tau..malas punya pasai sama,,nak gosok baju pun tk bleh,,,iron rosak :(

Adeeb muka mengantuk (tgk kt blkg tu..abis cat2 umah terkopek kesan ayaq bah)

ni cousin depa Firdaus aka Bang Daut, 3 taun dok kt kampung tu jgk lah

Ni plak TokWan Ca, my FIL dah tak larat sangat dia..skrg kena gout tak bleh nk berjalan sangat, duduk atas wheelchair ja.dia nk keluaq umah..zhea tlg tolak :P

sampai ke depan umah..depan tu umah adik myFIL, jarang2 dah nampak umah kampung yg sepenuhnya papan kan.


ptgnya zhea main2 kat laman dgn BangDaut..main ball..bola ni pun belumut dah..jumpa ayaq bah bawak mai :P

tudia...mau nak pakai bra cup apa pun tktau..
zhea naik tryc, sampai la dia memang tk pandai kayuh basikal/tryc pasai apa pun tktau..sb jarang2 naik kot
ni lah umah makcik ani (adik myFIL) yg sebelah tu rumah anak dia iaitu cousin my huby.dinding pakai buluh ja tau..lantai pakai kayu2 pokok kelapa yg dibelah dua..best umah dia..sejuk ja..nanti ada masa saya amik gambaq umah dia dgn lebih dkt..entah bg saya mcm unik la..sb lps kawen baru saya jmpa umah camni.mula2 myhuby ckp saya "perak buih".

Serius saya org kampung jugak, tp maybe sb lahir2 dalam umah batu (bukan la banglo ok)..rasa mcm wah.."spesel"nya umah depa.Syok sejuk ja..tak panas pun walau atap zinc..maybe sb dinding buluh..angin2 dok masuk kot lubang2 tu kot..sejuk ja

Petang2 kami suka lepak kat pangkin umah MakCik Ani..lepak2 sambil sembang2 makan cendoi,coq pisang,rojak,cucoq tepung pun sedap :P best tau.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...