Friday, October 22, 2010

Update yang biasa2 sahaja

Minggu lepas balik kampung, biasa la cuti sabtu ahad.Best dapat makan ketupat pulut dgn gulai daging & gulai ayam kampung..fuh..makan sampai ketitisan terakhir..sedap sangat, mak mertua terchenta masak la katakan :P.Konon alasan masa raya tak puas makan ketupat.
Jadinya dah balik kampung tu, kain baju saheh bertimbon nak di basuh, disidai,dilipat..tgk lah ni..selambak..stok 2 ari saja..haih..baru anak dua dah selambak camni..camna kalu anak 5, saheh takdak ruang nak berjalan dah lam rumah..penuh kain baju saja..herm..lipat baju keja paling malas..kena btoi2 mood mai baru bleh buat..kalu tak..lantak la terpernyok kerdot seribu..biaq ja tang tu :P
Tapi ni tadi lunch time, rela balik umah untuk melipat 2 gunung ni..bkn apa..sian tgk myhuby sampai terkorek2 dah cari baju tk jmpa..hehehe..kalu korek2 cari baju ja takpa, ni tolong sepahkan skali..aiyark...
Kipas kt master bedroom..awat jadi lagu ni...ha..dari 4 blade tinggai 2 blade saja..harus tnya encik cukri tersayang lah ni...nk marah pun ada..nk tergelak pun ada..dia p bukak pintu wardrobe baju hat pintu atas tu..time tu kipas tgh ON, blade kipas dah terkena pintu wardobe..pang..patah..bengkong dan sewaktu dgnnya :(
Nasib la time kejadian anak2 dok kat luaq..kalu dok lam bilik..nauzubillah..

Bentuk asal
Tak kira, tak kira, saya nk kipas yg sebijik camni jgk..jgn p bli cap ayam ka, kuda ka,,takmau2..jenuh la la ni mlm2 kt bilik pakai ekon ja..bkn sb pikiaq bil api melambung ka bulan ni..tp risau kt Adeeb yg alah ekon tu la..mula la bringus.. :(

zhea anak dara tersayang..yeyeah..dah pandai bilang 1-10 sendiri..*clap2
kalu tak..mama dia kena sebut "satu" dia sahut "dua"..dan seterusnya....
tp semalam dah bleh bilang sendiri sampai "sapuloh" bagus! (ala biaq la skali skala saya nk poyo *bangga dgn anak sendiri)

*manja melampau2 dgn ayah dia, mama nk buat camni sama pun tak bleh :P

Adeeb???menten dgn memontelkan diri dia.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...