Wednesday, October 13, 2010

Adeeb admitted~kahak melampau banyak

Hello semua,

Dah banyak ari tk update apa2 kat sini.
Busy, busy dgn urus family, entry sblum ni saya ada bgtau yg semua pakat tak sehat kan.Ingat kan dah nk sehat dah semua skali, bertambah teruk plak.

Zhea nasib dah ok, demam sat kemudian dah lega, tinggai batuk2 skit ja.Tapi arini tgk dah ok dah, tak dengaq bunyi kong kong kong dah pun.Alhamdulillah.

Adeeb plak, memang tak demam.Tapi batuk dia tu mcm makin teruk, rasa nafas pun bunyi lain macam ja.Ada sekali pagi Jumaat minggu lepas pukui 2am..dia jaga trus meraung kuat kemain..hek hek hek ja...angkat dukung tk kena, bagi susu pun still keriau lg, sampai Subuh baru dia bleh lena balik.Saya tau mmg dia tak selesa dengan kahak2 tu, pg tu sblum Subuh dah bg ubat makan n nasal spray..sb tu yg baru dia bleh lena.Pagi tu saya mai kja mcm biasa, dan antaq anak2 p umah kakmidah macam biasa.Ingatkan takpa la...

Skali dah pukui 2pm tu, kakmidah called, dia dengaq Adeeb nafas pun macam nk tercungap2, macam nk kena athma pulak.Macam tak sedap ati, dgn kerja kat opis pun banyak,mula2 ingat nk bawak Adeeb jumpa dokter Lim malam la..tp entah tk sedap ati lagi..trus called direct he hp dokter tnya pendapat dia..dokter suh mai cepat ke hospital, sb skrg byk kes baby kna pneumonia, maybe sb cuaca tk berapa elok lately.Pukui 3pm trus balik dari opis amik huby,Adeeb & Zhea.

Sampai hospital pantai, laju2 ja jalan ke bilik dokter lim.Sah la kahak sangat byk kt dada Adeeb.Dokter siap bg saya sendiri dengar pakai scope.Siannya, harus kena nebuliser every 4hours & terus kena admit :)

Mula2 saya mcm tk brapa nak bagi masuk ward, bukan apa, nanti sapa nk jaga zhea pulak.Tapi nasib lah ayah dia boleh jgk amik cuti.kalu tak..jenuh la jgk..kiranya saya jaga Adeeb kat spital, Zhea pulak, ayah dia yg handle :P

Ermm..layan gambaq lah pulak, tak reti nk merepek meraban apa dah kot.

zhea, kalu mai sepital mcm hepi ja, sebab mainan banyak!

"good..good" tangan dua2 kena angkat cam dalam gambaq tu kalu sebut good..haha .Time ni dia baru lepas bilang one two three sampai ten dan harus sebut "good" sama jgk kalu bilang satu...dua..tiga..

Adeeb memang nak berdukung ja time ni, tgh tunggu turn nk jumpa dokter..keryau keryau keryau..last2 terlena atas ayah bahu dia


baru lps kena nebuliser 2x, baru nampak dia hepi skit, zhea biasa la dok dalam ward lg la syok, lompat2 atas katil, check bilik ayaq, peti ais,lompat atas sofa sampai jatuh gedebuk n keryau tahap max


lepas kena nebuliser lg, mlm tu dia lena nyenyak senyenyak2nya termasuklah mama dia :P




memang lena ja byk, ubat yg dokter bg super mengantuk kot.


dah bersiap nak boleh balik umah, tgh tunggu org farmasi antaq mai ubat & bil.

wah...lega nya bleh tidoq kt umah, abis la "holiday 4d3n @ Pantai Hospital Penang :P
harap2 jgn la ada kna p tidoq situ lg utk kami anak branak.
.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...