Thursday, August 5, 2010

1st day kerja + Breastfeeding story

Hello semua,


lama btoi tk berupdate, busy bussier bussiest la :P ni anak baru 2 kalu 4 rasanya dah tk reti nk tekan keypad..blog pun tk kenai.

Arini Adeeb dah 65 hari (birthday zhea lg 4 ari), saya dah mula bekerja.


Bangun awai pg ni pukui 6am camtu..mmg saja nk ambik mood bekerja,semlm kui 2am bru tidoq..ahaha 4 jam ja lena..tu pun tidoq2 ayam.Tp bangun tetap fresh, entah la maybe baru lg semangat blum ilang, harap2 berkekalan la.


Siap brg2 anak,beg2 keja,kemas umah,basuh pinggan,gosok baju,mandi bla blakui 7.30 dah siap..kejutkan myhuby, sb minggu ni dia kja petang..so pg dia bleh la tlg2 antaq..siap kan anak2..tukaq diapers..bla bla bla..kui 8.45 jgk kluaq dr umah..sampai opis kui 9,30am!!Esok nak kena mangkit pukui brapa la nk bg sampai kui 8am :(


Antaq anak2 umah kakmidah, Adeeb ok ja..ala dia kecik lg tktau apa2..yg Zhea la...dgr ja kata "jom" kt ayah dia..trus meraung nk ikut balik.Sedihnya..meronta2 dia..km jalan jgk la..saya mmg tk paling tgk dia la..tkut tk sampai ati..


Ok kt opis cam biasa la..byk pkat dok seperais nk tgk index keslimman saya..rupanya mereka tertipu *hehe tak la kuruih pun..sama ja cam dlu..sb depa lama tk tgk tu nampak belain kot..


Pagi time nk p bekpes, sempat singgah "mother's room" nk tgk bilik khas utk pump susu.ok la..cuma baru lg..rasa janggal skit..bilik luas..rupanya ada kunci,peti ais ..kira selesa la.



ni beg saya,
susu saya yg ciput, tp syukur la sb ada jgk, eh org sblh tu..byk stock susu dia sehari.berapa session dia pump pun taktau.

2nd session,4pm dpt byk ni utk 10 minit, alhamdulillah :P

**sehari saya akan bg susu kt kak midah 3oz x 4 botoi , so far cukup.



No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...