Saturday, July 17, 2010

Percubaan membawa anak 2 ke QB

Hello..hello..

Arini Adeeb dah 46 ari, ayahnya berjanji nk bwk kami keluaq ronda2.Yehaa best rasa, ya la 44 ari terperuk ja kt umah *tipu saya ada kluaq2 jgk kan.

Fuh..mencabar jgk la.Pagi dr pukui 10am myhuby ckp kui 11am kita kluaq..mula2 mandikan zhea..ok siap comei2 pakai baju lawa, skali dia p main ayaq belemoih..hish..biaq p la asal baju tk kotoq..Pastu Adeeb p lena plak jenuh tgu dia mangkit..Kui 11am mandikan Adeeb siap2 dia comei2 jgk..Saya lari2 p siap mandi..packing bekal2 brg2 dpa (susu,diapers,towel blablabla) dlm backpack..ayah depa plak kluaqkan buggy sb dah lama tk guna berabuk..time tu jgk zhea buat kalam kabut nak naik..tkdan ayah dpa bukak...dia dah meraung nk naik..last2 terapit jari kt situ!!Keryau meraung dah seround..Pastu try letak Adeeb kt Maclaren Quest tu..mmg tk bleh lg la dia nk dok atas tu :( lgpun masa bli dah tau mmg bleh guna start dr baby 3months pun..cuba adjust2 buh towel la bantai la kot2 bleh..ish tk brani la..rela dukung ja la dr letak atas buggy tu..satg mau jd apa2 kt tulang blkg dia ka..menyesai tk sudah..Dalam dok kalut2 dia p renggah keryau jgk..ish..pantang letak..bunyi saja la Adeeb ni!!Kalut mama ni tau..dgn pakai tudung senget benget..Last2 pukui 12 bru kluaq umah


keryau dgn penuh perasaan lak tu..mcm kena cubit ja

dah angkat dukung ok dia lena ja dalam carseat..legha...

suka dia nk bwk jalan2 sb mama & adik ikut sama>excited dia

Dah sampai QB, kami serbu Toy R Us dlu, sb mmg plan nk p situ yg utama.Hermm...ada org kalut nk bli Buzz LightYear baru.Padahai aritu dah bli sekoq kt Tesco tk puas ati sb bogy Buzz tk bleh gerak2..skali kt Toy R Us takdak yg mengikuti "spec" pulak..masuk Jusco skali ada..bli la sekoq lg..mak aih..harga dia rm213 (gilaa)..geram ja tgk..tp sb bukan guna duit saya, biaq ja la..ayah budak2 ni..klu selagi tk dpt apa dia mau dok sebut tu ja..tk larat dgr..dah dia nk bli sgt..bli ja lah..janji keperluan km semua cukup..pastu nk bli apa ikut ja la.

Kat QB,Adeeb mmg kena dukung ja la..adoi...lenguh tangan2 tu pun dok tukaq ganti dgn ayah dia..zhea lak..sat dok dlm buggy sat kelupoq nk turun..klu bg dia jalan sendiri..merata melencong lak...last2 saya suh bli Safety Harness..haha marah zhea bila nampak tali kna ikat kt blkg dia..sbnarnya benda tu nnti saya nk guna time nk antaq anak2 sorg2 ke rumah bbysitter..tkut nnti saya kalut dukung adik..zhea lari2 p mana keta ka moto laju2 satg..bahya..so mmg termasuk dlm list jgk nk bli..cuma tk la secepat ni..igt dah dkt naik kja bru nk bli..

Tapi..hish..serius penat la..zb zhea ni rata dia p..tk heran kt org pun..tk tkut sapa..dlu ada jgk tkut lelaki itam..ni dak pun!!Tu dgn aksi dia buat keras tk mau berjalan lg..Penat dok bejegel kt dia ja td..nk marah dah org ramai..dgn berdukung Adeeb lg..berat dah dkt 6kg mamat ni..amik la jgk baby carrier yg jenis galas tu kt Mom's Care..leghaa..tp seryau2 sb Adeeb kecik lg..lembut sangat..nasib carrier tu bleh guna dr newborn..mcm confident skit la...Kt Mom's Care satu hal plak..zhea p ambik set garpu sudu tk mau lepas..GGgrrr...mcm nak naik darah ja..puas pujuk bla bla bla..bru dia lepas..bukan pasai apa tk mau bli..kt umah dh byk dah sudu garpu dia..membazir pulak..

Dalam2 dok kelam kabut penat berdukung..penat layan zhea..ada la 3 jam kt sana..Adeeb ok..mmg lena ja..ha la..dah berdukung lg siok lena la kawan.


Dah nak balik..zhea mata smpai merah tahan mengantuk..suh lena tk mau.

cewah..ayah dia yg kernyeh dlm ati sb dpt Buzz dia..huh..mak budak apa pun tkdapat.. :(




Adeeb sampai umah mata buntang cargas trus!!

*kesimpulan, mcm ok jgk..biasa la budak2 baya zhea mmg tgh active la ni..cuma mak pak dia la penat skit..tgu la Adeeb pun besaq skit..sahrh double penat la kami :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...