Sunday, June 27, 2010

dah 26 hari

helo semua,
Arini saya dh masuk ari ke 26,ada 18 ari lg kalu pantang 44ari,tp mak saya ckp 40ari pun xpa :p
Eh eh nk ikut mana 1 ni.mau 40ari ada lg belen 14 ari!siok!mak saya ckp ada yg buat 40 ada 44.tp masa zhea dlu 44 sb last bepantang umah mil.siap ari 45 kna mandi ayaq 44gayung apa ntah,jenuh kira time mandi takut silap.tp mau kt sini mana ada gayung,mandi pun pakai shower,cm na tu :p

Skrg bleh kata saya dh cargas byk.xdak sakit2 kt tmpt cser lg dah.mandi pun dah bg kna ayaq,x gaduh cover dgn plastik lg.haha.
Tp still berstokin,sapu myk panas lg tau.cuma..kain batik dah tersimpan rapi :p malas la pakai kain,rimas nk gerak payah,blm part suka teburai lg.huh.

Alhamdulillah,masih bleh handle zhea n adeeb dgn baik,umah pun kemas ja (saya dh sapu smpah,mop lantai tp slow2 la bkn tonyoh kuat2),sidai kain,lipat kain semua buat sndri.masak lg utk km sekeluarga.walau penat skt,tetap puas ati semua setle sendri,tp atas petolongan my huby jgk la.kalu xdak dia,susah jgk.

Adeeb zafran yg siang mengantuk mlm bejaga ni.makin berisi,tgk pipi labuh dia geram mcm nk picit!zhea suka pegang pipi adik dia,geram kot bulat sgt.aiyark..adeeb still bejaga mlm kui 3am mesti mata bulat tekebil2,mulut pun dh "ramai" bila jaga,tp kdg2 saya letih mengantuk,xtelayan malam2 buta nk sembang dgn dia.haha jahat nya!

Still breastfeed adeeb directly.tp masih xreti nk bf smbil baring,dh try semlm,sakit blkg ni dk cntrol nk bg smpai ke mulut dia.dia pun mcm xselesa ja..huhu.

*adeeb tembam 26 days old.


Zhea mcm biasa,good girl,bukak tv katun dia.melayan tu ja,xpun colouring.rambut dah pendek,rimas tgk pnjg suka bepeluh n dia garu2 jd mcm kelumumur eh cradle cap kot.nk kuar bila xtau nk bli syampoo khas utk masalah kulit pala dia ni.sian plak begaru sakan.

*aktiviti peveret zhea skrg,mengaler.


*ni pesyen apa kaler pun xtau,betompok2 :)


*anak dara kesayangan kami

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...